Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland.
Ben is misschien wel de grappigste schrijvende kapper van Nederland. Frans Tol

Beste columns van Kapperspraat:Wissel

7 augustus 2021 om 10:00 Overig

NIEUW-VENNEP Ben Perdaan is zonder twijfel de grappigste schrijvende kapper van Nieuw-Vennep, van Haarlemmermeer, of laten we zeggen van heel Nederland. Elke twee weken geeft als gezinshoofd, als bekende ondernemersbaas of als een vriendelijke en soms nukkige vakman zijn visie op het leven. Als extraatje deze zomer brengen wij zijn beste columns van dit jaar elke dag om 10.00 uur op de website van HCnieuws. Heerlijk voor bij de koffie!

Ah, een mail, van team Tozo.

Tozo staat voor Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers.

Ik wist alleen niet dat er zoiets bestond als een team Tozo. Maar goed, ik wist eerder ook niet dat er een team Kuipers of team Makkelie bestond. Vroeger was er gewoon sprake van een scheidsrechter die mocht fluiten op een EK of WK. O, ik dwaal af.

Tozo is bedoeld om ondernemers die hun inkomen ernstig zagen teruglopen vanwege de corona sluiting te compenseren. Hierbij was het de bedoeling dat je gezinsinkomen niet onder het sociaal minimum daalt.

Prachtig.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat wij ons leven niet helemaal ingericht hadden op het sociaal minimum. Bovendien ontvangen we ook niet de daarbij behorende toeslagen. Dus feitelijk zaten we nu zelfs onder het sociaal minimum.

Maar nu een mail. Met een verantwoordingsformulier. Tal van ingewikkelde vragen en formules teneinde ons genoten inkomen te berekenen over die betreffende periode.

Het is wellicht interessant te vermelden dat de hoogte van de genoten uitkering maar liefst € 145,24 was. Zeker.

Dus ik maar gemaild dat het invullen door experts gedaan zou moeten worden en die rekenen daar meer voor dan de ontvangen uitkering. Dus, zegt u maar waar u het geld wilt hebben. Mooi toch?

Ah, een mail van team Tozo.

Met de mededeling dat mijn verzoek in behandeling wordt genomen.

Prima, opgelost.

Dacht ik.

Ah, weer een mail van het Team.

Ditmaal een herinnering omdat ik het verantwoordingsformulier niet heb ingevuld. Met daarbij een waarschuwing dat als ik het formulier niet op stuur, de verkregen uitkering teruggevorderd kan worden.

Inmiddels denk ik dat de gemaakte kosten van team Tozo aanzienlijk meer zijn dan de hoogte van de uitkering.

Wellicht dat er een teamlid is die dat ook inziet.

Anders is het misschien tijd voor een wissel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie