De actie trok veel bekijks.
De actie trok veel bekijks. KeesvanderVeer

Verhaal halen van ouders reden voor arrestaties Van Stamplein

21 september 2021 om 09:51 Overig

HOOFDDORP De escalatie van onrust vorige week op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp kwam door verhaal halende ouders, zo heeft een getuige aan HCnieuws laten weten. Een handhaver vroeg voorafgaand aan het incident een legitimatiebewijs van hun minderjarige zoon, nadat deze was weggestuurd vanwege overlast op het plein. Daarop riep hij de hulp van zijn ouders in. Toen die aankwamen escaleerde de situatie en moest de politie handelend optreden. Er werden twee mensen gearresteerd. De actie zorgde voor veel bekijks en het bekende filmen van een arrestatie. 

De ontwikkeling staat haaks op het verzoek van de politiek in Haarlemmermeer waarbij ouders wordt gevraagd hun kinderen beter in de gaten te houden. Burgemeester Schuurmans gaf kortgeleden bijvoorbeeld aan zich groen en geel te ergeren aan de lakse houding van opvoeders. Na de balans van 58 vernielde prullenbakken langs de Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos deed wethouder Marjolein Steffens op twitter een beroep op ouders: ‘Wat doen jouw kinderen als ze ‘s avonds chillen?’ 

Een greep uit de meldingen van Handhaving Haarlemmermeer van afgelopen weekend: harde muziek, schreeuwende jongeren, vuurwerkoverlast, vandalisme en drugsgebruik. Er zijn proces-verbalen geschreven en huisbezoeken afgelegd.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie