De baan is tegenwoordig beter en veiliger te bereiken.
De baan is tegenwoordig beter en veiliger te bereiken. pr

Einde ‘verborgen bestaan’ reden open dag atletiekvereniging Badhoevedorp

24 oktober 2021 om 14:14 Overig

BADHOEVEDORP Wethouder Mariëtte Sedee verricht zaterdag 30 oktober om 14.30 de officiële opening van het kruispunt Oleanderlaan/Schipholweg waarmee Badhoevedorp een veilige en duidelijke verkeersverbinding krijgt met het nieuwe Sportpark De Veldpost. Atletiekvereniging Badhoevedorp viert dat met een ‘open huis. 

De atletiekclub verhuisde in verband met de aanleg van de nieuwe woonwijk Quatrebas begin 2018 vanuit de Dahliastraat naar het Veldpostpark. De sportclub kreeg aan de overkant van de Schipholweg weliswaar de beschikking over een prachtige (verlichte) atletiekbaan maar het nieuwe sportcomplex was vanuit Badhoevedorp lange tijd niet echt gemakkelijk bereikbaar. Men moest flink omrijden om er te komen. AV Badhoevedorp leidde daardoor een aantal jaren een min of meer verborgen bestaan. Daar komt nu verandering in.

Met de aanleg van de met verkeerslichten beveiligde toegangsverbinding over de Schipholweg wordt de atletiekbaan veel gemakkelijker bereikbaar voor iedereen in en buiten Badhoevedorp. 

Het is tijdens het open huis mogelijk om (gratis) mee te doen aan recreatieve baanloopjes en aan een aantal technische atletiekonderdelen, zoals verspringen, balgooien of kogelstoten. Om 15.00 uur klinkt voor kinderen tot en met 11 jaar het startschot voor ‘een klein rondje Veldpost’, een baanloop over precies 400 meter. Om 15.30 uur mag vervolgens iedereen, jong en oud, gratis de eigen conditie testen door mee te lopen met ‘het grote rondje Veldpost’; dat is een uitgekiende testloop op de atletiekbaan (een zogenaamde Coopertest) die precies 12 minuten duurt. 

AV Badhoevedorp is een laagdrempelige club waar gezelligheid, sportiviteit én veiligheid hand in hand gaan. De club verwelkomt beginnende en gevorderde sporters die onder deskundige begeleiding aan hun loopconditie willen werken. De atletiekclub start binnenkort op dinsdag- en vrijdagmiddagen ook met technische atletiektrainingen voor de jeugd. In november start een eerste groep van kinderen van 8 tot en met 11 jaar onder leiding van een ervaren jeugdtrainster. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie