Franke heeft een alternatieve burgemeestersketting om.
Franke heeft een alternatieve burgemeestersketting om. pr

‘Burgemeester Franke’ wil dat iedereen meewerkt aan het klimaat

28 oktober 2021 om 13:25 Overig

HAARLEMMERMEER Franke van der Laan (68) en Sharon Manvis (29) mogen zich de eerste Klimaatburgemeesters van gemeente Haarlemmermeer noemen. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken en Klimaat donderdag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Het is de bedoeling dat het tweetal de inwoners inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Franke en Sharon zijn veel met het klimaat bezig en hopen met hun duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Zij hebben zichzelf aangemeld, evenals 140 klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten.

Franke van der Laan,  ecoloog en teamlid actie MeerGroen: ‘’Ik zoek manieren dat we ons uit Haarlemmermeer op de kaart zetten. Ik wil mensen oproepen geen extra dijken te bouwen, maar te zorgen dat de CO2 uit de lucht wordt getrokken en om meer bomen te planten. Kom die kantoren uit en ga wat doen.” Hij geeft zelf het goede voorbeeld MeerGroen dat bomen uit de natuur verzamelt en zorgt dat ze geplant worden. 

Sharon Manvis, Klimaatplan is het met Franke eens: “Red het klimaat, beter vroeg dan laat voordat onze wereld vergaat. Mijn levensmissie is om iets te kunnen betekenen op het gebied van welzijn van het leven op deze aarde. Dit doe ik met diverse initiatieven op het gebied van verduurzamen van woningen en bedrijfspanden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie