Afbeelding
OM

Onderzoek ‘vergisontvoering’ Cruquius nog in volle gang

15 november 2021 om 12:31 Overig

HAARLEM Het onderzoek naar de zogenoemde ‘vergisontvoering’ in Cruquius afgelopen augustus is nog altijd in volle gang. Dat liet het Openbaar Ministerie maandagmorgen weten tijdens een eerste voorbereidende zitting tegen de eerste twee van in totaal zes verdachten in de zaak. Volgens de officier van justitie is met name het onderzoek naar telefoongegevens ‘omvangrijk’ en vergt het grote aantal betrokken telefoonnummers ‘veel analyse’.

Bij de gewelddadige ontvoering werd een 56-jarige man uit Hoofddorp op 5 augustus klemgereden, uit zijn auto getrokken, een bus in geduwd en ontvoerd. Het slachtoffer, door de daders voor iemand anders aangezien, werd vijf dagen vastgehouden. Daarna werd hij gewond uit een auto gezet in een woonwijk in Delft. De zes verdachten waren toen al opgepakt.

Het OM liet half augustus weten dat de ontvoering mogelijk te maken had met de onderschepping van 1899 kilo cocaïne eind juli in de haven van Antwerpen. Het vermoedelijke werkelijke doelwit van de kidnap had zich toen al gemeld bij de politie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie