Met de klok mee vanaf linksboven: Margreet Vendel, Eef Niezing (beiden uit het bestuur van Meer Primair), Terry van der Steen van de gemeente en Annemarie Dees, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang.
Met de klok mee vanaf linksboven: Margreet Vendel, Eef Niezing (beiden uit het bestuur van Meer Primair), Terry van der Steen van de gemeente en Annemarie Dees, directeur-bestuurder van Stichting Kinderopvang. pr

Juliana van Stolbergschool wordt dynamisch kindcentrum

18 november 2021 om 16:44 Overig

HOOFDDORP Een nieuw gebouw waarin kinderen samen kunnen leren, spelen en ontdekken. Een plek waar ze zich thuis voelen en waar ze de ruimte krijgen om te groeien. Dat toekomstbeeld hebben Meer Primair, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer en de gemeente voor ogen met het kindcentrum in de Juliana van Stolbergschool. Dinsdag 16 november werd de samenwerking bekrachtigd. 

Het huidige schoolgebouw aan de Van den Berghlaan is gedateerd en toe aan vervanging. De komst van nieuwbouw is voor schoolbestuur Meer Primair aanleiding om ook de stap te zetten van school naar dynamisch kindcentrum. In een kindcentrum werken onderwijs en opvang samen aan de ontwikkeling van kinderen. Die samenwerking is belangrijk voor een optimale groei. In SKH vindt Meer Primair een fijne en stabiele partner om kindcentra mee op te bouwen.
De ontwikkeling van een nieuw kindcentrum kan officieel van start gaan nu de drie betrokken partners hun handtekening gezet hebben onder een starformulier en onder een samenwerkingsovereenkomst. Het gebouw wordt geschikt voor 250 leerlingen en in het gebouw komt ook ruimte voor kinderopvang.
Het kindcentrum komt op de plek waar nu de basisschool staat. Die zal verhuizen naar tijdelijke huisvesting op het ‘Indianenveldje’ verderop aan de Van den Berghlaan tijdens de bouwwerkzaamheden. De verwachting is dat de nieuwbouw halverwege 2023 opgeleverd kan worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie