Afbeelding
Eigen foto
ingezonden

Waarom Engelse namen voor nieuwbouwwijken in de polder?

Overig

HAARLEMMERMEER Lezer Herman Lamboo vraagt zich via deze ingezonden brief af waarom nieuwbouwijken in Haarlemmermeer steeds vaker een Engelse naam krijgen. 

Onze polder bestaat nog niet zo heel lang, ruim 150 jaar. Maar we hadden mooie tradities zoals het vernoemen van nieuwe woonwijken naar boerderijen die werden gesloopt voor het bouwen van die wijken. Ik noem een paar voorbeelden als Graan voor Visch, Bornholm, Pax, Kalorama, enzovoort.

Nu is de trend ineens om die wijken een Engelse naam te geven: Tudor Park, Lincoln Park, Hyde Park. Ik kan me er wel iets bij voorstellen gezien het internationale karakter van onze omgeving, maar het past niet echt in onze polder vind ik. 

Maar het wordt helemaal verschrikkelijk als we in van de lelijkste creaties, het gebied tussen Hoofddorp en Rijsenhout een straat een naam geven die hoopvol zou moeten klinken. Het gebied is een grote saaie ‘verdozing’, met alleen grijze data- en distirbutiecentra. En dan noemen we daar een straat: ‘Dream Street’. Nou, als het dan toch iets Engels zou moeten zijn wil ik voorstellen om deze straat ‘Nightmare Alley’ te noemen.

advertentie
advertentie