Een zak vol cadeautjes voor 260 kinderen uit Haarlemmermeer die van een minimaal inkomen moeten rondkomen.
Een zak vol cadeautjes voor 260 kinderen uit Haarlemmermeer die van een minimaal inkomen moeten rondkomen. TON HOFSTRA FOTO

Blijde kindergezichtjes met Sinterklaasactie van Stichting Make a Child Happy

Overig

HAARLEMMERMEER Voor de meeste kinderen is Sinterklaas de leukste tijd van het jaar. Maar als je van een minimaal inkomen moet rondkomen, dan beleef je deze dagen anders. Om die kinderen toch een fijne Sinterklaastijd te bezorgen heeft Make a Child Happy gezorgd dat er bij 260 kinderen toch een leuk cadeautje in de schoen kwam, samen met een heerlijke chocoladeletter. Zo kunnen ook deze kinderen genieten van een gezellige Sinterklaasavond. Dat wens je toch elk kind toe, blije kindergezichtjes geeft vreugde.

Vrijdagmiddag 3 december 2021 was de heugelijke dag waarbij de gezinnen de Sinterklaascadeautjes konden ophalen bij de Maatvast locaties. Bij de opvanghuizen werden de cadeaus gebracht.

Floor ten Veen uit Nieuw-Vennep, 11 jaar jong en leerling van basisschool ’t Venne, is onze kinderburgemeester. “Daar zijn wij heel blij mee, want Floor vindt het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen”, vertelt Toos van der Kamp, bestuurslid van Make a Child Happy. “Zij wil zich als kinderburgemeester daarvoor inzetten. Dat is ook de visie die onze stichting uitdraagt, wij vinden ook dat ieder kind erbij hoort en uniek is. De overhandiging van de cadeautjes op een speciale locatie werd gedaan door onze eigen kinderburgemeester. Zij overhandigde een winkelwagen vol grote zakken met cadeaus, voor alle kinderen die daar wonen. Veel blije kindergezichtjes dat geeft vreugde en hoop voor de toekomst.”

Stichting Maatvast heeft de afgelopen periode ondersteuning geboden en meegewerkt aan de Sinterklaasactie. Onze samenwerkingspartners zijn Stichting Maatvast, Het Cultuurgebouw, Stichting Leergeld en de Meerkerk, tevens vrienden van Make a Child Happy. 

Ook zijn de leraren op vele scholen heel behulpzaam. Zij mochten kinderen uitnodigen om deel te nemen aan de Sinterklaasactie. 

Naast de kinderen die via scholen werden aangemeld, zijn ook drie opvanghuizen in Haarlemmermeer betrokken. In deze opvanghuizen leven gezinnen, vaak eenoudergezinnen, onder zware omstandigheden. Uiteraard is zorg gedragen dat de anonimiteit van de kinderen gewaarborgd is. “Floor had veel vragen aan de manager, die heeft zij allemaal kunnen stellen. We mogen spreken van een betrokken kinderburgemeester.” 

Om deze mooie Sintactie te kunnen realiseren dankt de organisatie de anonieme donateurs.

Een bijzondere dankzegging voor MuRata Electronics Europe uit Hoofddorp, voor het tweede jaar. De medewerkers van dit bedrijf hebben op vrijwillige basis alle cadeautjes ingepakt. Tevens mocht de stichting voor deze actie van MuRata een financiële bijdrage ontvangen. 

Meer informatie over het werk van Make a Child Happy is te vinden via www.makeachildhappy.nl.

advertentie
advertentie