Afbeelding
Amy Pieters

Wielrenster Amy Pieters in ziekenhuis na aanrijding tijdens training

24 december 2021 om 07:22 Overig

CALP (ANP) - De Hoofddorpse wielrenster Amy Pieters is donderdagmiddag tijdens een wegtraining in de buurt van het Spaanse Calp gewond geraakt door een aanrijding. Ze verloor daarbij het bewustzijn. Een traumahelikopter heeft haar naar een ziekenhuis gebracht. Daar heeft Pieters inmiddels een operatie ondergaan aan haar hoofd.

De val van Pieters deed zich volgens de Nederlandse wielrenunie (KNWU) voor na een botsing binnen de nationale baanploeg. Bondscoach Fulco van Gulik blijft met een kleine delegatie in Spanje om de 30-jarige renster waar mogelijk te steunen, de rest van de baanselectie vliegt zoals gepland terug naar huis.

“We kunnen momenteel geen verdere mededelingen doen over het ongeval en vragen iedereen de privacy van de betrokkenen te respecteren. Uiteraard zijn we momenteel in gedachten bij Amy en haar naasten”, laat de KNWU weten.

Pieters is vooral een wegrenster, maar behaalde op de baan met Kirsten Wild al wel drie wereldtitels op de koppelkoers. Bij de Olympische Spelen afgelopen zomer in Tokio eindigde het Nederlandse duo als vierde op dit onderdeel.

Pieters veroverde in juni van dit jaar in Drenthe voor de eerste keer de Nederlandse titel op de weg. De wielrenster van SD Worx kwam solo over de finish op de VAM-berg, na een demarrage uit een kopgroep van vijf. Pieters werd eerder op het NK al tweede in 2015 en 2018 en pakte brons in 2019. In 2019 veroverde ze ook de titel bij het EK wielrennen op de weg in Alkmaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie