De eerste winkelunit wordt verbouwd.
De eerste winkelunit wordt verbouwd. Willem ten Veldhuys

Verbouwing winkelcentrum Vier Meren in gang gezet

6 februari 2022 om 08:32 Overig

HOOFDDORP De verbouwing van winkelcentrum Vier Meren is begonnen. Als alles volgens planning verloopt, is medio 2023 het werk afgerond. Dan beschikt Hoofddorp over een aantrekkelijk ‘Full Service Center’.  

Eerst moet het publiek nog even door de zure appel heen, want verbouwen en winkelen gaan niet goed samen. Uiteraard doet aannemer Retail Bouw al het mogelijke om de overlast te beperken. Dat blijkt al direct uit de voorbereidende werkzaamheden voor een interne verhuizing van een huurder, wat de eerste klus is. Het betreft onder andere het plaatsen van een bouwschutting in de passage, waarachter de verbouwing van de winkelunit plaatsvindt. Die werkzaamheden duren naar verwachting tot 1 april  en zijn nog niet direct te kwalificeren als ‘de herontwikkeling’ van Vier Meren, maar zijn wel belangrijk in de voorbereiding.

Vanaf streefdatum 1 april zal officieel gestart worden met de transformatie van het winkelcentrum. Alle werkzaamheden zullen gefaseerd plaatsvinden en het centrum blijft gedurende de hele periode van verbouwing gewoon open en toegankelijk voor publiek. De streefdatum voor afronding van de herontwikkeling staat gepland voor medio 2023.

In de plannen is een nieuwe lift opgenomen bij Albert Heijn. De werkzaamheden om deze nieuwe liftschacht te realiseren zullen naar verwachting medio 2022 starten. Een belangrijk punt van aandacht is het klimaat in het centrum. Ook dit wordt meegenomen in de herontwikkeling. Het dicht maken van de kap op het centrum (het dak) zal direct na de bouwvak van 2022 starten. Zo is er vanaf de volgende winter een veel beter klimaat in het centrum.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie