Drie jaar geleden sloeg Jurgen Nobel hier als kersverse wethouder zijn allereerste eerste paal.
Drie jaar geleden sloeg Jurgen Nobel hier als kersverse wethouder zijn allereerste eerste paal. Aangeleverd

Kringetje rond: Nobel opent speeltuin in Gemaalhuis

14 maart 2022 om 12:51 Overig

HOOFDDORP Drie jaar geleden sloeg hij, als kersverse wethouder, zijn allereerste eerste paal. Dat zijn de palen onder Het Gemaalhuis. Nu is het cirkeltje rond, omdat Jurgen Nobel ook de speeltuin mag openen. “Als wethouder woningbouw zijn dit mooie momenten om het hele proces van de grond af op te zien bouwen”, zei Nobel, bij de opening.

De inrichting van de speeltuin met de speeltoestellen is in samenspraak met de buurtbewoners gekozen. De buurt kon kiezen uit een aantal opties. De werkzaamheden voor de speeltuin zijn uitgevoerd door HABO GWW. De huizen zijn gebouwd door Timpaan

“Het Gemaalhuis is echt een voorbeeld van hoe we het graag zien”, zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel. “Woningen die passen bij de geschiedenis en identiteit van Haarlemmermeer, maar ook nog eens zeer energiezuinig zijn, wat enorm scheelt in de portemonnee, zeker nu. Sinds ik zelf vader ben, zie ik hoe belangrijk speeltuinen zijn voor een buurt. Mooi ook dat de omwonenden hierover mee konden praten.”

De architectuurstijl van de woningen is geïnspireerd op de gemalen van Haarlemmermeer, de oorsprong van Hoofddorp. De architectuur uit de 19de eeuw bestaat uit eenvoudige geometrische vormen en is versierd met ornamenten in de daklijsten en gevelopeningen. 

In Het Gemaalhuis zijn 84 woningen gerealiseerd, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. De woningen en appartementen zijn zeer energiezuinig. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie