polder tocht
polder tocht Waterwolf

Crowdfunding moet Kanovereniging Waterwolf drijvend houden

24 maart 2022 om 08:38 Overig

Crowdfunding moet Kanovereniging Waterwolf drijvend houden

HAARLEMMERMEER Kanovereniging Waterwolf wil via acties en fondswerving een nieuwe locatie bekostigen. na ene gedwongen verhuizing komt de bodem van de spaarpot in zicht. 

Kanovereniging Waterwolf is 28 jaar geleden opgericht in gemeente Haarlemmermeer. Sinds 2002 heeft de club in ‘de Groene Weelde’ in Cruquius, naast het Pannenkoekenpaviljoen een clubgebouw van waaruit zij vele vaartochten door Haarlemmermeer maakten en waar veel inwoners kanoles gekregen hebben. Door een herinrichting van het gebied en nieuwbouw van het Pannenkoekenpaviljoen moet de KV Waterwolf wijken en dreigt de enige kanovereniging in Haarlemmermeer te verdwijnen.

De vereniging met ruim 80 leden wist van de plannen, maar had hoop gehouden dat er mee gedacht zou worden door de betrokkenen in de Groene Weelde over een andere locatie. Dit bleek niet zo te zijn en de club moet nu zelf nieuwe huisvesting vinden en bekostigen. De kanoclub had diverse nieuwe locaties onderzocht en daar ook plannen voor ingediend. Elke keer bleek er een klink in de kabel en kon het niet doorgaan.

De kanoclub van Haarlemmermeer had een enorm probleem. Er werd door de leden van de club hard gezocht naar een alternatief en na een intensief overleg met ambtenaren kwam er toch een oplossing boven drijven. Een locatie aan de Hoofdweg in Hoofddorp naast het Dierenpension. Een plek met mooi vaarwater voor kanotochten en met voldoende ruimte voor een wedstrijdveld voor de kanopolosport. De club is enthousiast over de locatie, maar kan er nog niet direct terecht door vergunningsprocedures. Dit betekent dat het nog minimaal een half jaar duur voor de kanovereniging daadwerkelijk op de locatie een clubgebouw kan bouwen.

Zo gauw de vergunning voor de nieuwe locatie er is gaan de leden aan het werk om de nieuwe locatie te bouwen. Er wordt gestart met containers voor de bouwmaterialen, bouwkeet en kajaks. Vanuit deze tijdelijke opslag gaan ze aan het werk om de ‘oude’ loods op te bouwen en kan de club alle kajaks weer ‘in huis’ halen.

Al met al is het een hele klus waarbij er ook veel kosten zijn voor de vereniging. Het spaargeld wordt volledig ingezet, maar doordat de club containers moet aanschaffen is er toch een gat in de begroting. De vereniging is gestart met acties en fondswerving en hoopt zo een groot deel van dit gat op te vullen.

De crowdfunding van KV Waterwolf staat op https://gofund.me/98bda36d.  Er is al een derde deel van het benodigde bedrag gedoneerd, maar de vereniging heeft nog meer steun nodig. Voor een donatie vanaf  5 euro is de club al erg geholpen en kunnen zij een nieuw clubgebouw realiseren in Haarlemmermeer.  

loods moet wijken
toervaren door Haarlemmermeer
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie