Deze mensen komen in de campagne aan het woord.
Deze mensen komen in de campagne aan het woord. pr

Maatvast-mensen krijgen een gezicht

24 maart 2022 om 16:04 Overig

HAARLEMMERMEER Polderdichter Mirjam Noach schreef ooit een gedicht voor de vrijwilligersdag van Maatvast en haar laatste zinnen geven een prachtige lading aan het werk van vrijwilligers: ‘Midden in de maatschappij, doe je goed en draag je bij’. 

De dorpshuizen, wijkcentra en jongerencentra van Maatvast kunnen niet bestaan zonder de tomeloze en enthousiaste inzet van de vrijwilligers. Dit is een van de redenen dat de campagne ‘Dit is mijn Maatvast’ is gestart. In deze campagne laat Maatvast medewerkers, bezoekers en vooral ook veel vrijwilligers aan het woord. Via hun verhalen laten ze weten wat de Maatvast locaties voor hen betekenen in het dagelijks leven. Zo krijgen de locaties door heel Haarlemmermeer een gezicht. 

AMBASSADEURS In de week van 28 maart staan in heel Haarlemmermeer Billboards langs de kant van de weg en laat Maatvast inwoners alvast kennismaken met vijf ambassadeurs. 

Zo is Carla Beenakker al ruim twintig jaar vrijwilliger in Nieuw-Vennep en is nu actief bij de wijkcentra Linquenda, Het Contact en Het Ontmoetingscentrum. Zij zegt: “Je ontmoet veel mensen en daar wordt iedereen rijker van”.

Sociaal beheerder Tiny Guit van wijkcentrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp wil de mensen uit de wijk naar binnen halen. “Ik vind het belangrijk om mensen te betrekken bij mijn pand. Je merkt dat als ze eenmaal over de drempel zijn, ze het gezellig vinden en vaak vragen of zij iets kunnen doen. Ik koppel ook graag mensen bij activiteiten en klusjes. Dat versterkt de band en daardoor kunnen we weer meer voor anderen doen.”

Karin Kiekens, vrijwilliger bij wijkcentrum De Amazone in Hoofddorp vult aan: “we zijn er voor iedereen. Voor sommige mensen is een bezoek het hoogtepunt in de maand en voor anderen is het hun dagelijkse loopje. Het is zo belangrijk dat er zo’n plek in de wijk is.”

In bijna alle dorpshuizen en wijkcentra wordt gekookt en kunnen gasten voor een klein bedrag gezellig en lekker met elkaar eten. Er wordt nog hard gezocht naar koks dus meld je gerust aan als je het leuk vindt om een bijdrage te leveren. 

Lucas Drewes, vrijwilliger van het Ontmoetingscentrum Nieuw-Vennep helpt sinds een jaar of twee mee in het buurtrestaurant: “met z’n vieren – Louise, Hanneke en Tineke zijn al jaren de drijvende kracht achter het restaurant – bereiden we elke eerste maandag van de maand een maaltijd voor de bezoekers. We maken er echt iets van. Een compleet 3-gangenmenu aan tafel geserveerd. We vragen wat bezoekers lekker vinden en houden daar rekening mee.”


Saafi Hussein Abdi, vrijwilliger van wijkcentrum ’t Rietland: “Tijdens de lockdown was het jammer dat we niet naar ’t Rietland konden. Dat mis ik dan toch wel. Ik woon in Badhoevedorp, in de buurt van het wijkgebouw. Ik ben sinds begin 2020 vrijwilliger. Ik ben gewoon een keer binnengelopen en heb gevraagd of ik kon helpen. Dat kon en daar ben ik blij mee. Het is leuk om iets te doen voor anderen. En het is leuk en gezellig om met elkaar te kunnen praten.”

MENSENWERK De persoonlijke verhalen op www.maatvast.nl/ditismijnmaatvast laten zien dat Maatvast mensenwerk is en blijft. De organisatie is terecht trots op wie ze zijn. Op wat ze doen. Op hoe ze het doen. Iedereen is welkom op de locaties dus ga een keer langs als bezoeker of meld je als vrijwilliger!

https://www.stichtingmaatvast.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie