Samen met haar dochter, stagiaire en verschillende assistent-docenten werkt Karin Schmalgemeijer aan inburgering en integratie.
Samen met haar dochter, stagiaire en verschillende assistent-docenten werkt Karin Schmalgemeijer aan inburgering en integratie. r.joore

Een tien voor Taalschool MissKarin

Overig

HOOFDDORP Taalschool MissKarin vierde vrijdag 13 mei vierde samen met haar cursisten in de Keukenhof haar 10-jarig jubileum en het bereiken van de top vijf van gecertificeerde taalscholen in Nederland. Oprichtster Karin Schmalgemeijer heeft inmiddels al vele nieuwe Nederlanders naar hun inburgering begeleid. Zij noemen haar respectvol MissKarin, vandaar de naam van de taalschool.

De school in de Concourslaan biedt Nederlands taalonderwijs van niveau A1 tot B2 en geeft zowel overdag als in de avond les. En niet onsuccesvol; ze ontvingen vorig jaar 4 sterren van keurmerkinstantie Blik op Werk en daar kwam onlangs het rapportcijfer van de cursisten bij: een 9,5. Daarmee heeft de school een vermelding in de top 5 van beste taalscholen in Nederland behaald.
Karin kwam zelf 45 jaar geleden uit Oostenrijk naar Nederland vanwege de liefde, maar toen waren er nog geen scholen om de Nederlandse taal te leren, geen YouTube en geen boeken. Zij weet hoe moeilijk het is om jezelf een nieuwe taal en cultuur eigen te maken en daarom helpt zij nu anderen. Samen met haar dochter, stagiaire en verschillende assistent-docenten werken zij aan hun doel: inburgering en integratie.


advertentie