Afbeelding
Hans Hagebout

Dance & Ballet Company maakt zwaai richting klassiek en moderne dans

1 juni 2022 om 09:38 Overig

HOOFDDORP De 25-jarige jubileumvoorstelling van Dance & Ballet Company op 22 mei  maakt duidelijk dat de Hoofddorpse dansschool De Dance & Ballet Company zich steeds richt meer op klassiek en moderne dans. Het feest werd gegeven in de Philharmonie in Haarlem, maar voor komend jaar staat weer de Meerse op de planning.

In 1997 stond de eerste voorstelling in de Meerse in het thema` Nostradamus’. Hij was een ziener uit de Renaissance met een liefde voor sterren en wiskunde. Een jaar later het poëtische sprookje `De Kleine Prins’ van Saint-Exupéry. Beide waren bronnen van inspiratie om aan de slag te gaan in de jubileumvoorstelling die afgelopen weekend op het toneel stond. Op de nieuwe muziek van De Kleine prins startte de selectiegroepen met hun openingsdans in romantisch roze. De voorspellingen van Nostradus werden gebundeld in het thema Freedom, hoe actueel in deze tijd? 

Meer dan 150 kinderen en tieners dartelden door het theater, vol enthousiasme om te laten zien aan de ouders waar zij de afgelopen lessen aangewerkt hadden. Docenten hadden een behoorlijke uitdaging daar in januari niet duidelijk was of zij ervoor gingen, of niet.  De aanloop was anders maar dat maakte niet uit: het gaat om het plezier van de kinderen in de repetities, het samen sterk staan op toneel en theaterervaring op doen. 

Lisa, zelf gestart als kleutertje bij de Dance & Ballet Company en later na haar vakopleiding lid van het docententeam, is onder meer gedoken in het thema `boeken’.  Nadine heeft zich voor haar klassieke lessen op spitzen door het thema `Tijd’ en het thema `Goud’ laten inspireren. Moderne dansstukken waren alom vertegenwoordigd, bijvoorbeeld door Charlotte haar stuk in het thema `Milieu’. Passend en een super leuke afsluiting was `Oldschool’, een mix van muziek, dansvormen en dansers van alle leeftijden. Zelfs vaders en moeders dansten mee!

De Dance & Ballet Company richt zich steeds meer op klassiek en moderne dans. Dat is te zien in bijvoorbeeld de spitzenoefeningen waarbij vele spitzenvoeten op het toneel staan. Best lastig na twee Corona seizoenen want die lessen zijn uiteraard niet online, op video of buiten aangeboden. De grote groep tieners die graag op spitzen wil dansen zorgt ervoor dat er verschillende levels zijn te zien: de beginners starten op het toneel en de gevorderden dansen in de derde oefening. 

Het scholenproject bestond dit jaar uit kinderen uit de midden- en bovenbouw van de Brandaris en Klavertje Vier. Zij hebben na vijf lessen de prachtige show op het toneel gegeven en maakten hun naschoolse cursus op gepaste wijze af. Een van de leerlingen brak helaas haar voet de dag voor de show. Toch heeft zij meegedaan en extra applaus gekregen van het publiek. 

De streetdance en hiphopgroepen waren beperkt op het toneel aanwezig; er was meer te doen dit weekend! Toch ontzettend leuk hoe de alles jongsten opkijken naar de tieners die dat toch allemaal maar soepel en relaxed ten tonele brengen. Het zorgde voor een gevarieerde voorstelling waarbij iedereen de gelegenheid had te stralen op het toneel! 

In de zaal een groot publiek bestaande uit ouders en oud-leerlingen. Als echte jubileumvoorstelling hoorde alle oud-leerlingen daarbij. Het was ontzettend leuk op deze manier elkaar weer te zien en herinneringen op te halen. 

Afbeelding
Een beeld uit de voorstelling.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie