Typisch Overbos?
Typisch Overbos? Anoniem

Waarde van na-oorlogse wijk Overbos onder de loep

1 juni 2022 om 11:38 Overig

HOOFDDORP Wat maakt een huis een thuis? Wat maakt een wijk je thuis? En wat is de invloed van de jaren tachtig daarop? Die vragen staan centraal tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 18 juni van 14.00 tot 16.30 uur. Onder de naam Thuis in Overbos wordt in Wijkcentrum De Boskern een dialoog en workshop gegeven met verhalen uit de wijk, een wandeling en een afsluitend een drankje.

Overbos staat volgens de organisatie voor groen, rust en ruimte. “Is dat voldoende waarde voor een volgende generatie leefstijlen?”, zo wordt aangevraagd. “Voor gezinnen, senioren, starters, studenten, statushouders, alleenwonenden? Welke waarden kunnen we versterken?”

Architecten Richard Proudley en Milad Pallesh, beiden opgegroeid in een naoorlogse wijk van Haarlemmermeer, bespreken met de wijkraad en bewoners van Overbos de waarde van de wijk. Aanmelden kan via een mail naar info@podiumarchitectuur.nl.

De dialoog krijgt een vervolg op 10 september, Open Monumentendag. De uitkomsten vormen een verkenning voor mogelijke planvorming en beleid over hoe om te gaan met naoorlogse wijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie