Een speelgoedbeurs georganiseerd door de speel-o-theek.
Een speelgoedbeurs georganiseerd door de speel-o-theek.

Minimale subsidie speel-o-theek keert niet terug

16 juli 2022 om 14:43 Overig

HAARLEMMERMEER Ook het argument dat de subsidie minder is dan een tienduizendste deel van de jaarlijkse begroting van Haarlemmermeer, heeft de gemeenteraad niet kunnen bijdraaien. De wegbezuinigde steun voor de speel-o-theek keert niet terug. Een motie hierover van Kim van Goethem (GroenLinks) werd onlangs afgewezen. 

Van Goethem voelde zich gesterkt doordat het coalitieakkoord stelt dat het college op zoek gaat naar manieren om de ‘ombuigingen’ waar de raad in 2021 over heeft gestemd te verzachten. Hiervoor is in 2021 al een motie van PvdA en HAP heeft aangenomen. 

“De ombuigingen in het sociaal domein raken vooral onze meest kwetsbare inwoners,” stelt het raadslid. “Deze bezuinigingen zijn in tegenspraak met het adagium dat voorkomen beter is dan genezen, zeker nu het vooral voor onze jongste inwoners opgaat. Het college heeft nog geen begin gemaakt met de aangekondigde verzachting van de ombuigingen.”

“De speel-o-theek dankt haar bestaan naast de gemeentelijke subsidie vooral aan vele vrijwilligers. De bezuiniging hierop maakt voor de gemeentelijke begroting geen verschil, hoewel dezelfde bezuiniging voor de speel-o-theek juist grote invloed heeft.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie