Een oude Plymouth Valiant veilig verborgen achter een boerderij in de polder.
Een oude Plymouth Valiant veilig verborgen achter een boerderij in de polder. Frans Ouwerkerk

Oude Plymouth Valiant moment van ‘serendipiteit’

14 juli 2022 om 15:00 Overig

HOOFDDORP Een groene terugblik in de jaren ‘60 noemt kunstenaar Frans Ouwerkerk het. De Hoofddorper kwam tijdens zijn dagelijkse vroege wandeling een vergane oude Amerikaan ‘Plymouth Valiant’ van begin jaren zestig tegen, achter een boerderij.

“Een pareltje in de polder”, aldus Ouwerkerk. “Ik heb oog voor detail en ben steeds maar weer op avontuur met de benenwagen. Laat het ontstaan, ben er niet naar opzoek. ‘Serendipiteit’ zou je kunnen zeggen, dat is het vinden van iets onverwachts en bruikbaars, terwijl de vinder op zoek was naar iets totaal anders.”

CONTACT De kunstenaar wil de eigenaar liever niet in verlegenheid brengen, daarom maakt hij de plek van dit pareltje niet bekend. De redactie komt overigens graag in contact met de eigenaar. Het doet hen denken aan ‘Chasing Classic Cars’, een serie die op Discovery Channel wordt uitgezonden. In deze serie gaat een oldtimerfanaticus op zoek naar vooral zeldzame klassiekers. Vaak zit er een mooi verhaal achter. 

Ook achter deze oude Plymouth Valiant, die hoogstwaarschijnlijk al tientallen jaren op deze plek staat, zit ongetwijfeld een mooi verhaal. De eigenaar kan zich melden op hcredactie@bdu.nl.

06 48864215

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie