Zo gaat de nieuwbouw er ongeveer uitzien.
Zo gaat de nieuwbouw er ongeveer uitzien. Gemeente

Woningen Veldbloemstraat Nieuw-Vennep mogen van de rechter worden gebouwd

12 augustus 2022 om 10:25 Overig

NIEUW-VENNEP De Raad van State ziet geen reden voor een bouwstop voor ruim veertig sociale huurwoningen aan de Veldbloemstraat in Nieuw-Vennep. Bezorgde bewoners waren naar de rechter gestapt omdat zij vrezen voor een ’invasie van jongeren in hun rustige buurtje als de woningen er zouden komen. Ymere mag echter gewoon gaan bouwen. 

Al eerder omschreef inspreker Pieter Revermann tijdens een hoorzitting in de gemeenteraad dat ‘een invasie van zestig tot tachtig jongeren in een wijk met veertig gemêleerd samengestelde bewoners’ zou komen als corporatie Ymere gaat groen licht kreeg. Ook anderen in de buurt zijn niet bepaald blij met de plannen voor het gebied waar tot 2014 de Rehobothschool stond. 

Revermann, die zei te spreken namens twaalf omwonenden, gaf aan het plan verantwoord te vinden als er wordt gekeken naar de woningbehoefte, en dat dit plan in strijd is met de ruimtelijke ordening, ook al omdat er groen wordt doorsneden en bomen worden gekapt. Het is volgens hem veel te omvangrijk, de derde bouwlaag zou moeten worden geschrapt. En als het met een minder aantal woningen het plan onhaalbaar wordt, zou dat volgens hem een reden moeten zijn om ergens anders te gaan kijken. 

Zijn grootste punt betreft de samenstelling van de verwachte toekomstige bewoners in de wijk. “Waarom niet ook bouwen voor gezinnen en senioren?” vroeg hij zich af. “Nu krijgen we een eenzijdige bewonersgroep van jongeren in onze wijk, die juist heel gemêleerd is. Ze hebben geen eigen buitenruimte, dus als het zomers lekker weer is krijg je feesten en partijen voor je deur.” 

De rechter hechte echter veel waarde aan de grote behoefte aan goedkopere huur- en starterswoningen voor jongeren in Nieuw-Vennep. Ook de bouwhoogte tussen de zeven en tien meter, past goed in de omgeving. Tenslotte zijn er geen onoverkomelijke parkeerproblemen door de komst van de nieuwe bewoners. De vrees van overlast gevende jongeren wordt gepareerd omdat Ymere zorgdraagt voor voldoende gemeenschappelijke buitenruimtes, balkonnetjes en tuintjes op de begane grond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie