Het museum heeft twee vestigingsmogelijkheden op het oog.
Het museum heeft twee vestigingsmogelijkheden op het oog. pr

Verhuizing Transportmuseum uit Nieuw-Vennep lijkt onvermijdelijk

26 augustus 2022 om 10:11 Overig

NIEUW-VENNEP Het Transportmuseum dreigt over twee maanden noodgedwongen Nieuw-Vennep te moeten verlaten. Er zijn opties in Amsterdam en langs de A4. Dat is meegedeeld aan de vrijwilligers.

“Vlak voor de sluiting eind oktober hangen er donkere wolken boven onze toekomst,” zo laat Max Janssen, medewerker van het Transport Museum, weten. Het museum zoekt al geruime tijd naar alternatieve locaties omdat op de huidige locatie aan de Lucas Bolsstraat woningbouw gepland staat. De zoektocht leverde in Nieuw-Vennep echter niets op. Ook een gewenste locatie in Park21 gaat niet door. “Het is en blijft een lastig verhaal. Een aantal museummedewerkers zagen de bui al hangen en is vertrokken. Het is bijzonder jammer dat het museum te veel heeft vertrouwd op de goede bedoelingen van de gemeente en niet op tijd is wezen kijken naar alternatieve locaties. Voor een nieuwe locatie zijn namelijk vergunningen, procedures, geld en middelen nodig. Dit kan je niet nog even snel regelen.”

Het museum heeft twee vestigingsmogelijkheden op het oog. Een daarvan ligt in een groot leeg pand in de haven van Amsterdam. Er zijn onderhandelingen gaande met de Amsterdamse haven, de makelaar en de eigenaar van het pand. Eventueel komt ook een terrein langs de A-4 in aanmerking, dat eigendom is van Schiphol Real Estate. “Er zijn nog wat andere opties, maar die zijn nog niet zo concreet als deze twee. We hebben sowieso diverse partijen laten weten dat we op zoek zijn naar een dak boven ons hoofd.”

“Naarmate de tijd vordert zoeken we ook meer naar een al bestaande hal waar we, al dan niet tijdelijk, de komende vijf a tien jaren ons museum voort kunnen zetten. Het zou natuurlijk het allermooist zijn als dat een locatie in de buurt van Nieuw-Vennep is, maar we kunnen niet kieskeurig zijn, dus ook andere locaties in de grote regio, zelfs in de rest van Nederland komen in aanmerking. We hebben een rotsvast vertrouwen dat alles weer op z’n pootjes terecht komt.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie