Het Fort van Hoofddorp is zaterdag open voor het publiek.
Het Fort van Hoofddorp is zaterdag open voor het publiek. KEES VAN DER VEER

Rondleidingen en documentaire Fort van Hoofddorp

30 augustus 2022 om 10:00 Overig

HOOFDDORP Het fort van Hoofddorp is een de deelnemers aan het fortenfestival dat van 3 tot en met 11 september wordt gehouden. Op zaterdag 3 september is er tussen 12.00 en 16.00 uur doorlopend de vertoning  van de documentaire Herbestemming Fort van Hoofddorp. Twee jaar lang volgde documentairemakers Wendy & Michiel de renovatie van het fort. 

De documentaire moet bijdragen aan het besef van de waarde en betekenis van deze transformatie, en maakt zichtbaar hoe belangrijk het is dat het fort behouden blijft, en dat het fortgebouw- en eiland kan worden opengesteld voor en gebruikt door huurders en publiek. De documentaire zal na 3 september ook online verspreid worden.

Verder is er op aanmelding een rondleiding op zaterdag 3 september, die starten om 12, om 13.15, 14.30 en 15.45 uur. Deelnemers lopen door de gangen, langs de nissen en door de keelkazemat en krijgen specifieke Fort van Hoofddorp-weetjes te horen. Het weekend van 3 en 4 én van 10 en 11 september is het terras bij Fort NOXX open en ontvangen gasten bij een bestelling het fortkwartet. Reserveren voor een rondleiding op zaterdag 3 september met gids via femme@fortvanhoofddorp.nl.

Overigens is dit jaar is Fort van Hoofddorp genomineerd voor de verkiezing Monument van het jaar 2022.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie