Afbeelding
Trudy Witteman
feestweek vijfhuizen

Goede doelen feesten in Vijfhuizen mee

31 augustus 2022 om 11:22 Overig

VIJFHUIZEN De zeven zussen Strijbis gingen tijdens de MudRaise in juni buikglijdend over een helling vol modder naar beneden. Zij ploeterden 12 kilometer om aandacht te vragen voor de moderne slavernij met mensenhandel, (seksuele)uitbuiting en misbruik. En haalden geld op voor International Justice Mission dat mensen uit slavernij bevrijdt en traumazorg verleent.
Voor dit goede doel gaan zij samen met initiator Nico van Opzeeland op de jaarmarkt pannenkoeken bakken.

USHER Veel carnavalssteden kennen het veldteken. Ooit de standaard van een Romeins legioen, nu een herinnering aan het carnavalsthema. Aangezien Vijfhuizen ook een soort carnaval viert heeft de organisatie in samenwerking met Pieter Blom een veldteken ontworpen in de vorm van een Vikingschip. Er zijn twee versies: als sleutelhanger en als wanddecoratie. Ze worden op 1 en 2 september verkocht bij DSOV en ook op de jaarmarkt. De opbrengst is voor Stichting Ushersyndroom. Dit syndroom veroorzaakt doofblindheid. Zoals bij dorpsgenote Ans Ligtenberg, nauw betrokken bij de feestweek.

VOEDSELBANK Ook in Vijfhuizen moeten mensen noodgedwongen een beroep doen de Voedselbank die afhankelijk is van giften en donaties. De Voedselbank is helaas onmisbaar en daarom gaat de Verbondskerk op de jaarmarkt (bij de kerk) met leuke acties geld inzamelen. De diaconie rondt de opbrengst met een gulle hand naar boven af.

SENIOREN Op het plein naast het dorpshuis vindt tijdens de jaarmarkt vanaf 10.30 uur een muziekparade plaats met belangeloze optredens van puur Vijfhuizens talent: Viva la Musica, bloemenman Joop, Trekkersfolk, The Golden Boys en Shantykoor VOC. De opbrengst van de consumpties is voor een kerstdiner voor de Vijfhuizense senioren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie