Afbeelding
Jan Aukes

Schiphol wil dat vliegmaatschappijen vluchten annuleren om drukte

12 september 2022 om 16:18 Overig

SCHIPHOL Luchthaven Schiphol heeft een aantal luchtvaartmaatschappijen gevraagd vluchten te annuleren die vertrekken via Vertrekhal 3. Het gaat om vluchten die maandag vertrekken tussen 16.00 uur en 23.00 uur. Door een tekort aan beveiligingspersoneel neemt het aantal wachtende reizigers in met name die vertrekhal toe.

Het is opnieuw druk op de luchthaven. Door een krappe bezetting bij de security stonden er maandagochtend lange rijen voor Vertrekhallen 1 en 3. Op enig moment bedroegen de wachttijden twee tot drie uur. Een woordvoerder van Schiphol laat weten de situatie te betreuren. “Na een aantal weken van verbetering hadden we niet verwacht deze maatregel te moeten nemen. Verreweg de meeste reizigers halen hun vlucht, maar het is nu dusdanig druk dat deze maatregel nodig is.”

Via Vertrekhal 3 vliegen voornamelijk budgetmaatschappijen, waaronder Transavia. Die vliegmaatschappij laat weten twee vluchten aan het begin van de avond te schrappen, naar Parijs-Orly en Porto. Volgens een woordvoerder kunnen daardoor ongeveer 300 tot 400 reizigers niet naar hun bestemming reizen. Schiphol laat weten de luchtvaartmaatschappijen die gehoor geven aan het verzoek te compenseren.

Corendon geeft aan geen vluchten te annuleren, ondanks het verzoek van Schiphol. “Op deze korte termijn is annuleren of wijzigen uitgesloten. Vooral omdat er ook weer mensen terug naar Nederland moeten”, aldus een woordvoerder.

Volgens vliegmaatschappij TUI leidt de communicatie van Schiphol dat er vluchten worden geannuleerd tot “onnodige verwarring bij reizigers”. De vliegmaatschappij heeft voor vandaag nog twee vluchten gepland staan, naar respectievelijk Curaçao en Tenerife. “We doen er alles aan om de reizigers die nu nog in de rijen staan toch de vlucht te laten halen”, aldus een zegsvrouw.

De marechaussee laat weten extra alert te zijn vanwege de drukte op de luchthaven. Tot dusver is er “nog geen sprake van noemenswaardige incidenten”, aldus een woordvoerder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie