Damen is geëerd met een pad dat zijn naam draagt.
Damen is geëerd met een pad dat zijn naam draagt. Aangeleverd

Voorzitter Peter Damen stopt met gerust hart bij DIOS

19 september 2022 om 12:59 Overig

NIEUW-VENNEP Na 15 jaar als voorzitter de vereniging te hebben geleid heeft Peter Damen afscheid genomen van voetbalclub Dios. 

Peter nam in 2007 de voorzittershamer over van Jan Schrama die meer dan 3 decennia voorzitter was van sv DIOS. In deze vijftien jaar is de vereniging qua ledenaantal gegroeid van zo’n 500 leden naar ruim 1000 leden. Daarbij is de kantine vergroot, zijn er vier extra kleedkamers gebouwd en zijn er betere voorzieningen getroffen om het gebouw te verduurzamen. Ook zijn in die periode drie grasvelden vervangen door kunstgrasvelden en is er een soccerveldje gekomen.

De verduurzaming heeft nog grotere vormen aangenomen door zonnepanelen op het dak van de kantine en de ledverlichting rondom de drie velden. De vereniging heeft daarnaast een G-voetbalteam in de armen gesloten, is er een zaalvoetbal tak en een meiden/vrouwen tak neergezet. Ook sportief heeft de vereniging stappen gezet de afgelopen vijftien jaar, zo spelen de selectie jeugdteams Hoofdklasse of hoger en is het vlaggenschip van de 5e klasse naar de 2e klasse KNVB gepromoveerd en speelt het tweede elftal zelfs reserve 1e klasse.

Damen neemt met een gerust hart afscheid als voorzitter van ‘zijn cluppie’: “Ik ben al deze jaren gesteund door geweldige medebestuursleden, samen hebben we DIOS nog meer op de kaart gezet en ik ben trots deze vereniging als voorzitter te hebben mogen leiden, maar had dit echt nooit alleen gekund.”

Als eerbetoon heeft het nieuwe bestuur onder leiding van de nieuwe voorzitter Bart Sloep het pad van de parkeerplaats naar de kantine een naam gegeven, het ‘Peter Damen Pad’, waarmee hij naast Jan Schrama wordt geëerd op het complex van DIOS. Eerder was Peter reeds benoemd tot erelid van de vereniging.

De selectie heeft een compleet nieuwe staf gekregen en ook start sv DIOS dit jaar met een tweetal O23-elftallen. Het is even wennen aan de nieuwe trainers, de nieuwe speelstijl, maar de verwachtingen zijn dat de elftallen mee gaan draaien in de bovenste helft van de competities.

Aanstaande zondag trapt DIOS de competitie af met een thuiswedstrijd tegen KDO om 14.30 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie