Afbeelding
Gemeente Haarlemmermeer

Voormalige mavo Zwanenburg verandert in houten woonparadijs

8 oktober 2022 om 09:48 Overig

ZWANENBURG ‘Nieuw Hout’ is een toepasselijke naam voor het appartementengebouw dat komt op het terrein van de voormalige mavo in Zwanenburg. Zowel de buitenkant als de binnenkant van het appartementengebouw dat in een park staat, zijn grotendeels van hout.

Voor de zomervakantie gaat de eerste schop in de grond voor het gebouw aan de Dennenlaan waar zestien woningen in het middeldure, en twee appartementen in het dure segment zijn gepland. Volgens in de huidige trend staat klimaatadaptie voorop. Langs de gevels komen verzonken plantenbakken waarmee de biodiversiteit wordt verrijkt. Ook komen er nestkasten voor vogels en vleermuizen. Een watertank vangt regenwater op dat wordt gebruikt voor het groene dak en het vele groen rondom het gebouw. Bij neerslag gaat het regenwater in de waterplas rondom het gebouw. Alleen bij extreme neerslag wordt het afgevoerd naar de riolering.

Het gebouw en de grond rondom zijn zo ontworpen dat mensen, dieren, planten en water met elkaar verbonden zijn. Het hoofdtrappenhuis krijgt volledig glazen gevels en een glazen dak. Als privacyschermen tussen de balkons komen planten die in de zomer meer privégevoel geven en in de winter meer licht naar binnen laten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie