Een blik op de beursvloer waar flink werd 'gehandeld'.
Een blik op de beursvloer waar flink werd 'gehandeld'. Monique van der Steen

Honderd matches tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

11 oktober 2022 om 08:31 Overig

HOOFDDORP Op de Maatschappelijke Beursvloer Meer begin oktober zijn meer dan honderd matches gemaakt tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer. De organisatie was in handen van de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer dat in het Novotel in Hoofddorp ondernemers samenbracht met organisaties, verenigingen en initiatieven.

Deelnemers werden meegenomen door het inspirerende verhaal van Bas van Haastrecht van het platform HeelHaarlemmermeer. Bas nam iedereen mee in zijn reis van merkstrateeg tot sociaal ondernemer.  Hoe kun je als ondernemer of maatschappelijke organisatie een bijdrage leveren aan de plek waar je woont/werkt en leeft.  De Sustainable Development Goals (SDG’s), de 17 werelddoelen opgesteld door de Verenigde Naties, geven hierin richting. Het Business & Social Impact Event maakt het mogelijk om concreet en lokaal, door het maken van matches met de SDG’s, aan de slag te gaan. 

 Alleen maar blije gezichten waren er te zien tijdens de beursvloer. Spreekstalmeester Dirk Molenaar zweepte de menigte op met als resultaat meer dan 100 matches.  Maatschappelijke organisaties kunnen binnen de hoeken Menskracht & hand-en-spandiensten, Materialen & faciliteiten, Marketing & communicatie en Advies & training alles vragen aan het bedrijfsleven behalve geld. Geld is taboe tijdens de beurvloer.  De hoekmannen waren druk in de weer om in korte tijd zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden als ware matchmakers. Alle matches zijn door Notaris Tasseron van Novitarius ondertekend en werden daarna door het team van Marcello Geerts op de gevoelige plaat vastgelegd. 

Ger Schönhage, eigenaar van zorgmanege Stal Starro won dit jaar de MBO Award. Ger maakte van alle aanwezige de meeste matches. Hij ontving uit handen van oud winnaar Paul Hulsbosch van Meerlanden de MBO award.  Ger glunderde van trots: “Echt geweldig. Dit doen wij met ons hele gezin voor onze deelnemers. Er lopen ruim 60 deelnemers rond op de zorgmanage. Deze award komt in onze prijzenkast te staan. Wij fokken ook paarden voor op de renbaan. Maar die paardenprijzen zijn ook dankzij onze deelnemers. Als er een veulen geboren wordt, dan wordt hij 6.000 keer per dag geaaid daarom zijn zij altijd mak en lief en doen ze ook wat ze gevraagd wordt zonder zwepen en dwang. Wij werken alleen maar met gevoel met onze paarden en onze deelnemers, dat is belangrijk. Deze prijs is voor ons heel bijzonder. Dit is echt een bekroning op ons werk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie