Afbeelding
Aangeleverd

Gouden MeerRadio microfoons uitgereikt

21 december 2022 om 16:44 Overig

HOOFDDORP In het Oude Raadhuis zijn maandag door wethouder Marja Ruigrok de Gouden MeerRadio microfoons uitgereikt. Haarlemmermeerse senioren maken zulke goede podcasts, dat er niet één maar twee microfoons werden uitgereikt.

Het was de bekroning van de workshopserie Forever Young Radio, die in het afgelopen najaar menig 65+-er aan de microfoon kluisterde. De deelnemers van Groep E gingen er met de eerste prijs vandoor. Geen wonder, want de jury ontdekte bij hen een portie extra ijver.

De Gouden MeerRadio Microfoon is de prijs voor de beste, door Haarlemmermeerse senioren zelf gemaakte podcast. Dat doen zij, onder deskundige begeleiding, in de workshop ‘Forever Young Radio’. Die workshop startte in augustus en kreeg een enthousiaste ontvangst van de deelnemers – die vaak nog nooit met de media in aanraking kwamen, maar wél nieuwsgierig zijn naar hun mogelijkheden.

Wat de jury opviel was dat alle deelnemers zonder uitzondering zeer enthousiaste cursisten bleken: betrokken bij de workshops, ijverig want thuis al vooruitwerkend en kritisch op ‘vaststaande’ radioregels. “Jullie waren ambitieus en leergiering. En bovendien gretig om verdere ontdekkingen in het radiovak te doen,” aldus Marja Ruigrok die het juryrapport citeerde. “Ik denk dan ook dat een aantal van jullie zal doorstromen naar MeerRadio.” MeerRadio en Pier K, in samenwerking met o.a. Amstelring, zijn de initiatiefnemers van deze workshop. Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen (productiehuis Meerdoc) voerden hem uit.

De deelnemers van Groep E gingen er met de eerste prijs vandoor. Geen wonder, want de jury ontdekte bij hen een portie extra ijver. Maar ook: ‘fanatisme om de eerste prijs te winnen.’ Dat resulteerde in een kwaliteitsvolle podcast, die diverse cursisten directe doorstromingsmogelijkheden naar het lokale radiostation bood. MeerRadio voorzitter Annemieke Holkeboer: “Ze zijn bijzonder welkom. Wij kunnen volop mensen plaatsen!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie