Afbeelding
Thomas Ulrich via Pixabay

Voorzitter Pax treedt terug na klacht over seksueel getinte appjes

5 juni 2023 om 10:11 Overig

HOOFDDORP Naar aanleiding van een artikel in het Haarlems Dagblad heeft het bestuur van turnvereniging Pax Haarlemmermeer besloten dat John Nederstigt zich terugtrekt als voorzitter. Dat laat de club op haar website weten. Het besluit zou zijn genomen ‘in goed overleg’.  

De krant baseerde haar artikel op een onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) waarin de oud-wethouder wordt beschuldigd van seksuele intimidatie ten opzichte van een trainster, die hij pikante appjes zou hebben verstuurd. Nadat zij een hierover een klacht indiende bij het ISR werd volgens het bericht een in het vooruitzicht gestelde baan afgekapt.

“Het bestuur is niet formeel door het ISR van een onderzoek op de hoogte gebracht. We wachten dan ook de uitslag van dit onderzoek af,” staat te lezen op de website van Pax. “Wij vinden het belangrijk dat de veiligheid van onze leden en train(st)ers voorop staat. Als er naar aanleiding van de berichtgeving behoefte is om even te praten dan kan dat met ons externe vertrouwenscontactpersoon Joyce Huijbers.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie