Afbeelding
Foto door Nina Uhlikova via Pexels

Single op vakantie wordt steeds normaler

5 maart 2024 om 09:57 Partnercontent

Een paar decennia geleden was het nog niet zo gangbaar om in je eentje op vakantie te gaan. Maar als je vandaag de dag een single vakantie boekt dan ben je zeker niet de enige. Er komen sowieso steeds meer singles in Nederland en die willen natuurlijk ook gewoon op vakantie. Reisorganisaties spelen daar ook handig op in met een speciaal aanbod voor mensen die alleen reizen. Als je in je eentje op vakantie wilt ben je dus zeker geen bezienswaardigheid meer. Dat neemt niet weg dat veel singles het spannend vinden om er alleen op uit te trekken. Want wat als er wat gebeurt in een vreemd land waar je de taal niet spreekt. Maar als je het wel aandurft dan zijn er genoeg mogelijkheden voor een fijne en onvergetelijke vakantie.

Alleen of in een groep

Een single vakantie hoeft niet te betekenen dat je er echt alleen op uit trekt. Je kunt ook kiezen voor één van de vele groepsreizen voor singles. Deze reizen zijn bedoeld voor mensen die geen partner hebben of in ieder geval zonder hun partner op vakantie gaan. Tijdens een groepsreis zie je vaak meer van een land of streek dan wanneer je alleen reist. Er gaat een reisleider mee die de streek kent, de taal spreekt en je mee kan nemen naar bijzondere locaties. Sommige reizen hebben een bepaald thema, zoals een duikreis of een fotoreis. Je reist dan altijd met gelijkgestemden die met hetzelfde doel op reis zijn gegaan, namelijk een paar mooie duiken maken, mooie foto’s schieten en veel leren van medereizigers of genieten van kunst in beroemde musea.

Gespecialiseerde reisorganisaties

Als je op zoek bent naar een reis die geschikt is voor singles, dan kun je in principe bij elk reisbureau terecht. Maar je kunt ook boeken bij noSun.nl. Deze reisorganisatie richt zich speciaal op singles. In het aanbod vind je reizen die je in je eentje kunt maken maar ook groepsreizen, vaak gericht op een speciale doelgroep, zoals jongeren of juist 50-plussers. Je weet dan vooraf wat je kunt verwachten van het reisgezelschap. De ene reis is avontuurlijk, met hiking tochten en kanoën of kajakken op de rivier. De andere reis richt zich op mooie steden en het leren kennen van de cultuur van een land. Bij alle reizen staat het reisprogramma vermeld, je weet dus wat je te wachten staat als je boekt.

Waar let je op als je in je eentje op reis gaat?

Bij het boeken van een reis wordt meestal om een thuisblijverscontact gevraagd. Deze persoon kan dan door de reisorganisatie worden ingelicht mocht je iets overkomen. Reis je alleen en niet in een groep, laat dan in ieder geval aan iemand weten dat je met vakantie bent en wanneer je weer terug komt. Het is dan ook wel handig als je gedurende de reis een aantal keren laat weten dat het allemaal nog goed gaat. Mocht je niet op het afgesproken moment weer thuis komen dan kan er indien nodig alarm worden geslagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie