Afbeelding
Reisverzekering

5 tips voor iedereen die alleen op reis gaat

Partnercontent

Alleen een reis maken, de een droomt ervan en de ander vindt het idee verschrikkelijk. Behoor jij tot de eerste groep en ga je komende zomer alleen op reis? Dan is het zeker de moeite waard om onze tips te bekijken. Na het lezen van deze tips kun jij, zodra de koffers zijn gepakt en de reisverzekering is afgesloten, goed voorbereid beginnen aan het grote avontuur. 

1 - Zorg voor een kopie van je paspoort

Voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming, is het verstandig om een kopie of foto van je paspoort te maken. Mail deze vervolgens naar iemand die je kunt vertrouwen en jezelf. Zo weet je zeker dat je overal ter wereld bij deze documenten kunt, ook als je je paspoort kwijt bent of als hij gestolen is.

2 - Verdeel je betaalmiddelen

Binnen Europa maak je vaak minder gebruik van een creditcard, toch is het verstandig om deze wel mee te nemen. Wanneer je alleen reist, is het handig om je betaalmiddelen te verdelen. Scheidt bijvoorbeeld je pinpas en creditcard van elkaar en zorg dat je wat cash op zak hebt. Op deze manier heb je altijd wat achter de hand, mocht er iets gebeuren. Hiernaast is het ook belangrijk dat je voldoende geld hebt gespaard. Je kunt op reis niet op iemand anders terugvallen als je net te weinig geld hebt.

3 - Lees je in over de bestemming

Waar ter wereld je ook alleen naar toe reist, het is goed om je in te lezen over de bestemming die je gaat bezoeken. Zorg ervoor dat je de lokale gebruiken kent en weet wat je zeker moet doen of zeker moet laten. Je hebt bijvoorbeeld steden waarbij je sommige buurten beter kunt vermijden. Daarnaast is het ook goed om je te verdiepen in bepaalde gewoonten van een land. Het is handig als je weet wat op prijs gesteld wordt.  

4 - Nee zeggen mag

Het voelt misschien onwennig om nee te zeggen tegen plannen met mensen die je op reishebt ontmoet. Toch is dit helemaal niet gek. Je bent immers alleen op reis en je kunt je eigen plan trekken. Een leugentje om bestwil moet dan kunnen. Niet iedereen hoeft bijvoorbeeld te weten dat je alleen op reis bent. Mocht je twijfelen, zeg dan dat je een afspraak hebt met vrienden, of met je man of vrouw.

5 - Let op je veiligheid

We sluiten af met een van de belangrijkste tips: let op je veiligheid. Houd contact met het thuisfront en zorg ervoor dat iemand op de hoogte is van je reisschema. Alleen reizen is de mogelijkheid om jezelf uit te dagen, maar vertrouw te allen tijde op je instinct. Wanneer iets of iemand niet goed aanvoelt, kun je deze persoon of plek het beste uit de weg gaan.

Reisverzekering vergelijken

Ben jij nog aan het twijfelen over welke reisverzekering je moet afsluiten? Geen probleem! Online kun je gemakkelijk de reisverzekering vergelijken. Zo weet je binnen een paar minuten welke reisverzekering er het beste bij je past.

advertentie
advertentie