Afbeelding
Foto door Daria Shevtsova via Pexels

Wat is het beste hondenvoer?

Partnercontent

Er zijn vele soorten merken hondenvoer te koop, met elk weer andere ingrediënten. Elke fabrikant beweert het beste hondenvoer te verkopen, dus welke moet je nu kiezen? En vooral belangrijk: welk voer kun je beter laten liggen? In dit artikel geven wij je graag een overzicht van welke soorten hondenvoer er zijn en welke soorten goed zijn voor je viervoeter!

Brokken

Een bekende vorm van hondenvoer, zijn brokken. Deze variant staat ook wel bekend als droogvoer. Het zijn samengeperste brokken van zowel vlees als granen. Deze brokken zijn vooral geschikt voor een actieve hond. Dit komt doordat de brokken in de maag uit elkaar vallen en dus niet zwaar op de maag zullen liggen als de hond aan het spelen of aan het rennen is. Hondenbrokken zijn over het algemeen goedkoper in tegenstelling tot ander hondenvoer.

Blikvoer

Een tweede soort hondenvoer, is blikvoer. Dit is natvoer en verkrijgbaar in allerlei kwaliteitsgradaties. Het is vooral belangrijk dat het blikboer vlees bevat met eventueel wat groenten. Let er bij hondenvoer kopen op dat er geen soja of suiker in het voer zit, net zoals zetmeel, graan of aardappels. Blikvoer is ook erg goed te combineren met hondenbrokken. Helemaal als je hond niet echt van brokken houdt, kun je dit mengen met een beetje blikvoer. Zo krijgt je hond toch van alles binnen.

Gevriesdroogd of luchtgedroogd voer

Er is ook nog gevriesdroogd voer of luchtgedroogd voer waar je voor kunt kiezen. Gevriesdroogde voeding bestaat uit ingevroren rauw vlees. Dit geeft je hond voldoende eiwitten en andere voedingsstoffen. Let er natuurlijk wel op dat de kwaliteit van het rauwe vlees goed is. luchtgedroogd voer is daarentegen wel verhit en daarna ingevroren. Dit zit een beetje tussen de brok en rauw voer in. Het is een natuurlijke en weinig bewerkte vorm van hondenvoeding. Het voordeel van deze soorten voer is dat je het lang kunt bewaren in de vriezer.  

Hoe weet ik of het voer goed is?

Een indicatie waar je op kunt letten bij het kopen van voer is de hoeveelheid vlees die het bevat. Honden zijn over het algemeen échte vleeseters, maar veel goedkope hondenvoersoorten bevatten maar een paar procent vlees. Om het blikje op te vullen, worden er veel granen toegevoegd waar een hond weinig voedingsstoffen uit kan halen. Daarom kun je dus beter eerst even het ingrediëntenlijstje lezen. Er zijn ook veel betrouwbare merken, zoals Yourdog, waarvan je er zeker vanuit kunt gaan dat het kwalitatief goed voer is. 

advertentie