Afbeelding
Foto door form PxHere

Letselschade berekenen

Partnercontent

Bent u slachtoffer geworden van een ongeluk en wilt u weten hoeveel schadevergoeding er wordt uitgekeerd? Dan kunt u middels een rekentool precies uitrekenen op hoeveel schadevergoeding u minimaal recht heeft. 

U heeft bijvoorbeeld een verkeersongeluk gehad of u  bent gebeten door een hond, dit zijn beide situaties waar u niks aan kunt doen maar waarbij u wel letselschade heeft opgelopen. Een ongeluk of ongeval zit in een klein hoekje en vaak wordt dit niet eens door uzelf veroorzaakt. In dit soort gevallen wilt u natuurlijk graag weten welke bijkomende kosten worden vergoed. 

Waarom letselschade berekenen?

Er zijn verschillende redenen om uw letselschade te laten berekenen. Er kunnen immers veel kosten gemoeid zijn bij een ongeluk of ongeval. Allemaal kosten waar u op voorhand geen rekening mee gehouden heeft.

De meeste voorkomende redenen waarom u letselschade wilt berekenen zijn:

 • U kunt direct zien of en hoeveel letselschade u heeft geleden.
 • U heeft direct inzichtelijk of de letselschade geclaimd kan worden bij de tegenpartij. 

Verschillende soorten schadevergoedingen

Er zijn veel verschillende vormen waar men aan kan denken als het gaat om schadevergoeding. Ieder slachtoffer krijgt immers te maken met lichamelijke, psychische en materiële letselschade. Schakel om die reden altijd gratis juridische hulp in bij letselschade. Volgens artikel 6:96 BW heeft elk letselschadeslachtoffer hier recht op.

Een aantal veelvoorkomende ongevallen waarvoor schadevergoeding kunt krijgen:

 • Arbeidsongeval
 • Verkeersongeval
 • Hondenbeet

Schadevergoeding berekenen

U wilt graag weten waar u aan toe bent nadat u slachtoffer bent geworden van letselschade. Er is namelijk een incident gebeurd waar u slachtoffer van geworden bent. Een begrijpelijke vraag die u dan zou stellen is ‘Heb ik recht op schadevergoeding?’. 

Het is namelijk belangrijk om te weten welke kosten er vergoed worden. Maak daarom altijd gebruik van ervaren juristen die voor u de maximale schadevergoeding kunnen claimen. In de meeste gevallen heeft u daar gewoon recht op.

Een aantal voorbeelden van materiële schade waar u in eerste instantie niet aan denkt:

 • Gemiste inkomsten
 • Huishoudelijke hulp
 • Studievertraging
 • Verhuiskosten
 • Aanpassingen in uw woning
 • Pensioenopbouw
 • Smartengeld

Schadevergoeding bij een arbeidsongeval, schadevergoeding bij een verkeersongeval en schadevergoeding bij een hondenbeet hebben veel overeenkomsten, maar ook verschillen. Loop geen deel van uw schadevergoeding mis. Kies daarom altijd voor juridische hulp.

Juridische hulp

Ieder slachtoffer van letselschade heeft daar uiteraard recht op. De juristen van Letselschade-berekenen zijn werkzaam in heel Nederland en zijn dé expert op het gebied van letselschade. Al meer dan 20 jaar hebben zij ervaring in het succesvol claimen van letselschade. 

Maak gebruik van de gratis juridische bijstand en advies van Letselschade-berekenen.nl. Zij zorgen voor een directe behandeling van uw zaak.

advertentie