Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zomerperiode door veel huishoudens gebruikt voor renovatie

20 augustus 2021 om 14:08 Partnercontent

Net als vorig jaar, bleven ook dit jaar veel Nederlandse huishoudens thuis. Gezinnen zijn vaak nog niet volledig gevaccineerd, de situatie in andere (Europese) landen is onzeker, enzovoorts. Om te voorkomen dat vakantieuren verlopen en enigszins te kunnen genieten van het zomerse weer, kozen veel mensen voor een vakantie bij huis. Een goed moment om achterstallig onderhoud aan de woning op te pakken. Zo kozen sommige gezinnen voor een renovatie van de keuken, daar waar anderen de badkamer aan hebben gepakt. Populair is de aanleg van vloerverwarming, waarbij de leidingen worden afgedekt met een zandcement dekvloer en een fraaie tegel. Ook het vernieuwen van de keuken is een regelmatig uitgevoerde renovatie.

Muren opnieuw behangen, verven of stucen

Niet alleen de keuze voor vloerverwarming is populair. Ook de muren van woningen werden door veel huishoudens van een nieuwe laag verf of behang voorzien. Naast de mogelijkheid om een muur te behangen en verven, kan ook het aanbrengen van spachtelputz een optie zijn. Deze sierpleister is voorzien van kleine korrels, welke de wanden in huis structuur geven. De korrels variëren in formaat. Zo kan men kiezen uit een relatief grove of juist een hele fijne structuur op de wand. Waar voorheen vaak hulp van een professionele klusser werd ingeschakeld voor het uitvoeren van dergelijke werkzaamheden, pakt men deze tegenwoordig steeds vaker zelf op.

Zelf klussen is populair door online video’s

Het is niet voor niets dat het zelf klussen in huis populair is. Online zijn tegenwoordig talloze video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe bepaalde klussen moeten worden uitgevoerd. Naast deze video’s zijn er handige stappenplannen te vinden voor het uitvoeren van klusjes in en rondom de woning. Onder meer bouwmarkten bieden dergelijke uitgeschreven stappenplannen aan op hun website. Door de stappen heel precies op te volgen, is het uitvoeren van de verschillende klussen voor iedere hobbyklusser mogelijk! Belangrijk is wel dat men over het juiste en kwalitatief goed gereedschap beschikt. Bespaar hier niet op, raden professionals aan. Goedkoop gereedschap zorgt voor ergernissen en een minder fraai eindresultaat.

Vakanties uitgesteld tot volgend jaar

De onzekerheid in verschillende andere landen maakt dat veel gezinnen de vakantie uitstellen tot volgend jaar. Gezinnen vinden het niet prettig om zich zowel voorafgaand aan een vakantie als ook tegen het einde van de vakantie te laten testen. Zonder test of vaccinatiebewijs komt men het land niet in. Zeker bij vliegreizen wordt streng gecontroleerd op deze bewijzen. Aan de grens gebeurt dit in veel landen steekproefsgewijs. Daar komt bij dat met name kinderen in het gezin vaak nog geen vaccinatiebewijs hebben. Men hoopt dat de besmettingscijfers volgend jaar gunstiger zijn in Europese vakantielanden, zodat een onbezorgde vakantie weer mogelijk is met het hele gezin. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie