Afbeelding
Foto Unsplash

Tips voor uw zakenreis naar Canada

Partnercontent

Canada wordt vaak gezien als de kleine broer van Amerika, maar dit wordt over het algemeen in Canada niet gewaardeerd. Voor een succesvolle zakenreis naar Canada is het belangrijk om een aantal dingen van tevoren te realiseren.

Canada is een belangrijke markt

Het imago van Canada als een afgelegen land vol prachtige natuur, maar met weinig economische activiteiten is allang achterhaald. Het land is in de top 20 van de meest welvarende landen ter wereld en staat bekend als een van de meest ontwikkelde sociale markteconomieën op de aarde. Verder geniet het land van veel economische vrijheden. Zo is het relatief makkelijk om zaken in het land te doen of investeringen te maken. 

Vooral sinds de sluiting van het vrijhandelsverdrag CETA tussen Canada en de EU is de handel met Europese landen flink op gang gekomen. Meer dan 800 Duitse bedrijven zijn in Canada gevestigd, dus het is goed mogelijk dat u binnenkort op een zakenreis naar het Noord-Amerikaanse land gaat. Hier leest u belangrijke tips voor uw zakenreis naar Canada, zoals het soort visum dat u het beste kan aanvragen. 

Reizen naar Canada met visum weer mogelijk

Het is sinds de herfst van 2021 weer mogelijk voor toeristen en zakenreizigers om naar Canada te reizen. Wel hebben reizigers een visum nodig en zijn er een aantal coronamaatregelen van toepassing. Het visum/ eTA voor Canada kunt u makkelijk online aanvragen. Een eTA voor Canada is geldig voor vijf jaar en geeft reizigers de mogelijkheid om zo vaak ze willen naar Canada te reizen. Wel mag een aaneengesloten verblijf maximaal zes maanden duren. 

Naast het visum zijn er nog een aantal coronamaatregelen, waarmee zakenreizigers rekening moeten houden. Voor de inreis moet een geldig vaccinatiebewijs getoond worden; een testbewijs niet niet nodig. Als u in bezit is van een vaccinatiebewijs en een eTA, dan staat de reis naar Canada niets meer in de weg.

Zaken doen in Canada

Het is erg belangrijk dat u voor uw zakenreis een aantal tips en richtlijnen in het achterhoofd houdt. Ten eerste moet u realiseren dat Canada een tweetalig land is. Een kleiner deel van de bevolking in het oosten van het land is Franstalig en een groter deel is Engelstalig. Als u met een Franstalige partner zaken doet, dan wordt het erg gewaardeerd als u in het Frans kan onderhandelen, want de taal is hier vaak een groot deel van de identiteit van de inwoners.

Canadezen zijn vaak niet erg direct, maar wel open en beleefd. Probeer zo goed mogelijk conflicten te vermijden. Smalltalk wordt aan het begin van een zakengesprek erg gewaardeerd. Goede gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld de nationale sporten ijshockey en curling. Tijdens een zakelijk gesprek kunt u lichaamscontact, afgezien van het handenschudden, beter vermijden. Ook is het onderwerp over de relatie tussen het Engelstalige en Franstalige gedeelte in zakelijke gesprekken vaak ongepast. Vooral met vergelijkingen tussen Amerika en Canada kunt u beter heel voorzichtig mee zijn. 

Dit moet u voor de zakenreis regelen

Een zakelijke reis naar Canada kan heel succesvol verlopen, als u zich aan bepaalde gedragsregels houdt. Canadezen zijn vaak heel open en geïnteresseerd in andere landen. Het belangrijkste is om altijd respectvol en beleefd te blijven. 

Voordat u vertrekt, moet u nog een visum voor Canada regelen. Het eTA is voor zakenreizigers in de meeste gevallen de beste keuze. Dit visum kan makkelijk online aangevraagd worden, is goedkoop en is voor een lange periode geldig. 

advertentie
advertentie