Afbeelding
Foto door ANTONI SHKRABA

Geld lenen voor een auto? Geen probleem!

Partnercontent

Voor veel mensen is een auto een primaire levensbehoefte. Niet om er op uit te gaan, maar gewoon om elke dag opnieuw op het werk te kunnen verschijnen. Het is voor veel mensen dan ook een kleine ramp als er iets met de auto aan de hand is en je op zoek moet naar een andere auto. Vaak komt deze rampspoed ongelegen. Je hebt simpelweg een auto nodig, maar de bankrekening staat een dergelijke aankoop even niet toe. Dan is geld lenen voor een auto misschien wel een uitkomst. Hoe geld lenen voor een auto precies werkt, leggen we je het hier uit. 

De meeste mensen kiezen voor een persoonlijke lening

De meeste mensen die geld willen lenen voor een auto, kiezen voor het afsluiten van een persoonlijke lening. Deze lening leent zich prima als je eenmalig een grote uitgave moet doen. Bovendien is de persoonlijke lening een zeer overzichtelijke lening. Je weet namelijk steeds precies waar je aan toe bent. Hoe dat zit? Heel simpel. Kies je voor een persoonlijke lening, dan leen je een bedrag. Vooraf wordt met de geldverstrekker afgesproken hoeveel geld je per maand af gaat lossen. Dat bedrag per maand verandert niet gedurende de looptijd van de lening. 

Ook het rentepercentage zal niet veranderen

Ook de rente over het geleende bedrag verandert bij een persoonlijke lening niet. Dat maakt het allemaal zeer overzichtelijk. Je weet namelijk steeds precies wat je elke maand aflost en je weet bij aanvang van de persoonlijke lening ook wanneer de lening in zijn geheel afgelost is. Kies je voor een persoonlijke lening voor de aanschaf van een auto, dan krijg je nooit te maken met financiële verrassingen. Dat is ook de reden dat een persoonlijke lening zo populair is. 

Je zou ook kunnen kiezen voor een doorlopend krediet

Een andere manier om geld te lenen is het afsluiten van een doorlopend krediet. Dit is een geheel andere vorm dan een persoonlijke lening. Kies je voor een doorlopend krediet, dan spreek je een maximaal op te nemen bedrag af. Let wel; je hoeft dus niet het gehele bedrag op te nemen. Je betaalt bij een doorlopend krediet alleen rente over het bedrag dat ook echt opgenomen is. 

Wat een doorlopend krediet echt bijzonder maakt, is dat je geld dat reeds afgelost is, opnieuw op kunt nemen. Voor een verbouwing is dit een ideale lening, omdat je dan met extra kosten te maken kunt krijgen. Nadeel is dat er dus geen einddatum vast te stellen is. Dat hangt er dus vanaf of je al afgelost geld opnieuw opneemt. Ook de rente kan gedurende de looptijd veranderen, dit in tegenstelling tot een persoonlijke lening.  Besef wel dat als je een lening aanvraagt er altijd een toetsing bij het BKR plaats zal vinden. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken als jij iemand bent die de rekeningen altijd keurig op tijd betaalt. In andere gevallen kan het afsluiten van een lening best lastig worden. 

advertentie
advertentie