Afbeelding
Afbeelding van Kris via Pixabay

Wat zijn de gevolgen wanneer jouw auto geen goedgekeurd alarmsysteem van SCM heeft?

Partnercontent

Hoewel de meeste moderne auto’s met ingebouwde autoalarmen zijn uitgerust, is het toch een goed idee om op de hoogte te blijven van vernieuwingen en upgrades. Ervaren autodieven kunnen veel oudere beveiligingssystemen begrijpen en overheersen. Daarom is het van cruciaal belang dat je jouw autoalarmsysteem vervangt. Zelfs wanneer je het niet verwacht, kan de misdaad bij iedereen toeslaan. Een SCM-autoalarm is een alarm dat in een auto gemonteerd wordt om diefstal van het voertuig of onderdelen ervan te voorkomen. Wanneer iemand in jouw voertuig probeert in te breken, gaat het alarm af en waarschuwt iedereen die in de buurt is. Wanneer je jouw auto op een openbare plaats parkeert, is een alarmsysteem een must.

Waarom is het nodig een autoalarm te hebben?

De installatie van een alarmsysteem in zowel nieuwere als oudere model auto’s, verlaagt gewoonlijk de prijs van je autoverzekering. In vergelijking met iemand die geen beveiligingssysteem in zijn auto laat installeren, zul je een goedkopere prijs betalen. Bij de evaluatie van je totale verzekeringskosten houden verzekeringsmaatschappijen rekening met factoren als veiligheid en beveiliging. Wanneer het gevaar voor autodiefstal geminimaliseerd wordt, zal elke verzekeringsmaatschappij de premie meestal verlagen.

Het vervangen van een gestolen auto is kostbaar en daarom omvatten veel autoverzekeringsplannen diefstalpreventie meerprijzen. Of je nu een nieuw voertuig koopt met een in de fabriek geïnstalleerd alarm - of er één op een tweedehandsauto laat zetten.

Verminder de kans om slachtoffer van autodiefstal te worden

Een inbreker zal altijd een gemakkelijker doelwit uitkiezen. Vooral kwetsbare voertuigen die op openbare parkeerplaatsen staan, vormen een gemakkelijk doelwit. Het laten installeren van een hoogwaardig autoalarmsysteem, of gewoon het alarmlogo van een beveiligingssysteem, kan potentiële inbrekers afschrikken. Ook het geluid van het alarm kan de inbrekers afschrikken. Wanneer er op een parkeerplaats een alarm afgaat, gaan veel mensen op jacht naar de bron om te ontdekken wie de eigenaar van het voertuig is. Dieven weten dit, binnen Nederland info over klasse alarm 1 is online te vinden. Wees ze dus voor!

Wanner een alarmsysteem afgaat, weten dieven en inbrekers dat alle ogen op hen gericht zullen zijn, zodat ze eerder geneigd zijn auto’s te mijden die zichtbare indicatoren van een alarmsysteem hebben. Het installeren van een voertuigalarmsysteem, met andere woorden, schrikt diefstal af nog voordat het gebeurt. Online zijn er meer internet tips voor klasse alarm 3 te vinden. Lees deze vooral door.

Een alarmsysteem zorgt voor gemoedsrust

Wanneer je een autoalarm in jouw auto laat installeren, zorg je voor jouw gemoedsrust. Je weet dat de motor zal starten, zelfs wanneer je er niet bent. Het autoalarm wordt nu gecombineerd met de startonderbreker, die werkt door een hard geluid uit te zenden en tegelijk de motor en het stuur te vergrendelen om diefstal te voorkomen.

Doorverkoopwaarde van een voertuig

Wanneer je jouw auto wilt verkopen, is het zeer aan te bevelen een hoogwaardig autoalarmsysteem te installeren. Dit zorgt ervoor dat de verkooprijs van het voertuig verhoogd wordt. Veel consumenten zullen een premie betalen voor een motor die een alarmsysteem heeft. De consument zal zich meer op zijn gemak voelen wanneer hij of zij een motor met alarmsysteem koopt en deze met een gerust hart op een openbare plaats achterlaat. 

advertentie
advertentie