De partijen voerden al eerder samen actie, zoals voor een leefbaar Toolenburg.
De partijen voerden al eerder samen actie, zoals voor een leefbaar Toolenburg. PvdA

GroenLinks en PvdA ook in Haarlemmermeer als één lijst verder

29 maart 2024 om 15:43 Politiek

HAARLEMMERMEER De leden van PvdA en GroenLinks Haarlemmermeer hebben afgelopen week unaniem gekozen om met één lijst en één programma mee te doen aan de lokale verkiezingen in 2026. De partijen werken al samen, en dat bevalt zo goed dat ze deze stap nu zetten. 

Leo Mesman, voorzitter van GroenLinks Haarlemmermeer, is optimistisch over de samenwerking: “We zien veel meer overeenkomsten dan verschillen. In Haarlemmermeer zijn we de enige linkse partijen die meedoen aan de verkiezingen. Samen staan we sterker dan alleen.” 

“We kunnen misschien wel de grootste fractie van Haarlemmermeer worden”, vult Jacques Hendriks, voorzitter van de PvdA Haarlemmermeer aan. “Hopelijk kunnen we dan een College vormen dat groen en sociaal beleid voert en naast onze inwoners staat.” 

In Haarlemmermeer is de VVD al jaren de grootste partij, maar die partij leverde bij de laatste landelijke verkiezingen zetels in, bij de laatste gemeenteverkiezingen steeg de partij van 7 naar 8 zetels. Ook GroenLinks en PvdA wonnen zetels. In de raad van Haarlemmermeer hebben de linkse partijn nu samen 8 zetels, evenveel als de VVD. 

De partijen willen de linkse samenwerking in Haarlemmermeer breed opzetten. Hendriks: “Het doel van de samenwerking is verbinding, ook met nieuwe kiezers en leden.” Mesman: “We roepen iedereen die een groen en sociaal Haarlemmermeer wil op om mee te doen, ook als je normaal op een andere partij stemt. Stuur ons een berichtje, bijvoorbeeld via haarlemmermeer@pvda.nl, als je enthousiast wordt van onze samenwerking.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie