Afbeelding
aangeleverd | Archief

Waterliniepad grijpt naast titel 'Wandelroute van het jaar'

Recreatie

UITHOORN - Niet het Waterliniepad, maar het het Streek-GR Waas- en Reynaertland is afgelopen weekend uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2020, bij de uitverkiezing van de 'beste wandelroute' in de Benelux.

De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, België. De grensoverschrijdende route kwam als winnaar naar voren uit een shortlist van drie. De twee overige kandidaten waren het Gilbert van Schoonbekepad (van Antwerpen naar Veenendaal) en dus het Nieuw Waterliniepad.

[JURYRAPPORT] De Nederlands-Belgische jury kwam tot haar oordeel nadat ze alle routes van de shortlist had nagelopen. Volgens het juryrapport zijn het de extra troeven die het Waas- en Reynaertlandpad tot winnaar maakten, zoals de goed gedocumenteerde en mooie topo-gids, die het pad in beide richtingen beschrijft, en de duidelijke geelrode bewegwijzering. Ook het geheel nieuwe gedeelte tussen Lokeren en Temse en de verwijzingen naar het dierenepos Reynaert de Vos uit de 13e eeuw, zijn volgens de jury een plus.

[WATERLINIE] Het Waterliniepad is een bijzonder lange-afstand-wandelpad van 350 kilometer lang, langs twee voormalige verdedigingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het pad loopt van Edam tot Muiden aan de voormalige Zuiderzee tot Werkendam aan de Biesbosch en doorkruist onder meer IJmuiden, Haarlem,  Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. De route voert door (toekomstig) UNESCO werelderfgoed, afwisselende natuur en is doordrenkt van historie. Het Waterliniepad bezoekt plekken die onderdeel zijn van de Stelling van Amsterdam: bekijk de route hier stellingvanamsterdam.nl.

advertentie