Afbeelding
Eric van Lieshout

Regionaal actieplan verkeersveiligheid in de maak

24 februari 2020 om 12:35 Verkeer en vervoer

HAARLEMMERMEER De gemeente Haarlemmermeer gaat samen met andere gemeenten in de Vervoerregio Amsterdam werken aan een regionaal actieplan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op schriftelijke vragen van de PvdA.

Landelijk is vastgesteld dat het landelijk beleid om de doelen op het gebied van verkeersveiligheid te halen op langere termijn onvoldoende zijn. Daarom is de bedoeling dat alle regio's met actieplannen komen om de verkeersveiligheid te bevorderen. Haarlemmermeer pakt die taak samen op met andere gemeenten in de Vervoerregio.

De PvdA-fractie in de gemeenteraad was benieuwd of er in Haarlemmermeer aparte plannen zijn om op specifieke locaties de verkeersveiligheid te verbeteren. B en W antwoorden dat die er niet zijn. Volgens het college zijn verkeersveiligheidsplannen met name geschikt voor kleinere gemeenten die niet over een preventief beleid beschikken.

Haarlemmermeer voert zo'n beleid wel, zo benadrukt het college. Het wegennet voldoet steeds meer aan de normen van verkeersveiligheid en ook op andere gebieden staat de verkeersveiligheid hoog in het vaandel.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie