Bij Eyescan kun je terecht voor een onafhankelijke rijbewijskeuring.
Bij Eyescan kun je terecht voor een onafhankelijke rijbewijskeuring. Pr
ADVERTORIAL

Rijbewijskeuring: Wat is uw gezichtsvermogen op de weg?

Zakelijk

HOOFDDORP Goed zicht is uiteraard erg belangrijk in het verkeer. In Nederland ben je verplicht om vanaf je 75ste een rijbewijskeuring uit te laten voeren.

“Een goede leeftijdsgrens, want sommige mensen hebben helemaal niet door dat ze minder zien,” vindt Dimitri Bouwens, oogarts bij Eyescan. “Het is ook een goede screening om mensen met oogziektes, zoals glaucoom en maculadegeneratie, eruit te filteren, want het gehele gezichtsvermogen wordt gemeten. Gelukkig kun je de meeste mensen goedkeuren. Daar doen we ons best voor.”

Wanneer is een rijbewijskeuring noodzakelijk?
Oogaandoeningen en leeftijd zijn niet de enige factoren waar men rekening mee moet houden. In sommige gevallen is een keuring verplicht bij de aanvraag of verlenging van een rijbewijs. Zo is het voor rijbewijzen C (vrachtwagens) en D (autobussen) noodzakelijk bij iedere verlenging of als er sprake kan zijn van een medisch bezwaar voor het besturen van een voertuig. Daarnaast is het een vereiste voor alle taxichauffeurs om hun chauffeurspas te verlengen.

Informatie Eyescan
Bij Eyescan kun je terecht voor een onafhankelijke rijbewijskeuring. Aan de hand van een uitvoerig oogheelkundig onderzoek beoordeelt de oogarts de te verwachten duur van de rijgeschiktheid. “Wij kijken dan naar de binnenkant van het oog, het gezichtsvermogen en het gezichtsveld.” Een positieve ontwikkeling is de digitalisering van het leveren van oogzorg, want dit soort keuringen kunnen tegenwoordig goed op afstand gedaan worden. “Bij Eyescan gaan we daar vanaf juni ook mee werken, zodat mensen bij een optiekzaak in de buurt langs kunnen gaan. De optometrist neemt dan het gezichtsvermogen op en maakt een foto van het netvlies. Dit wordt vervolgens digitaal toegestuurd ter beoordeling aan de oogarts.” Dit proces maakt de wachttijden korter en de terugkoppeling sneller, want alleen de noodzakelijke gevallen hoeven dan nog naar de kliniek te komen. Op die manier is de rijbewijsverlenging sneller geregeld.

Dit proces maakt de wachttijden korter en de terugkoppeling sneller

De eisen voor de rijgeschiktheid zijn wettelijk vastgelegd. De oogarts geeft een niet bindend advies aan het CBR. Op basis van de rijbewijskeuring bekijkt het CBR of iemand rijgeschikt is en indien nodig doen zij een aanvullende medische keuring. De kosten bedragen 75 euro en worden niet vergoed. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig, wel de officiële keuringsformulieren van het CBR.

Wilt u een afspraak maken voor een CBR-keuring?
Bel dan 088 1111 925 en u kunt snel weer veilig de weg op!

Waar vindt u ons?
Bezoekadres: Hoofdweg 634, 2132 MK Hoofddorp
Telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via: 088 1111 925.
Of kijk op www.eyescan.nl

Speciaal spreekuur voor de CBR Keuring op 24, 29, 31 maart en 6 april. 

Maak uw afspraak via:
088 1111 925 of hoofddorp@eyescan.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie