Afbeelding
Henk Jan Biemond
ZAKELIJK

Manuele Therapie E.S.®: Een totale en andere aanpak

Zakelijk

HOOFDDORP Mijn naam is Henk Jan Biemond en ben als Manueel Therapeut E.S.® werkzaam in mijn praktijk, welke onlangs verhuisd is naar een nieuw gestart medisch centrum in de Etta Palmstraat in Hoofddorp. Manuele Therapie E.S.® is een manuele geneeswijze die uitermate geschikt is voor een groot aantal klachten aan het bewegingsapparaat. Denk hierbij aan lage rug-, schouder-  en nekklachten maar ook aan bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, bekkenklachten of kaakklachten. Hierbij wordt zowel in het onderzoek als tijdens de behandeling gekeken naar de mens als geheel en niet slechts naar de plek waar mensen hun klachten ervaren. 

Mensen vragen mij regelmatig ‘waar staan de letters E.S. voor’? De letters E.S. staan voor ‘Egg Shell’ of ‘Egg-Shell Specialist’. Dit omdat de technieken die wij hanteren dermate zacht zijn dat, indien deze technieken zouden worden toegepast op een ei, dit niet zou breken. Tijdens het eerste consult wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Die oorzaak wordt vaak gevonden in het niet goed functioneren van één of meerdere gewrichten. Hierdoor ontstaan op andere plaatsen in het lichaam compensaties. Door dit vaak langdurig compenseren, ontstaan er klachten in andere regio’s. Dan wordt een aantal metingen gedaan om vast te stellen welke manier van bewegen het best past bij u als individu. Vervolgens wordt tijdens de behandeling, die een uur duurt, de kwaliteit van bewegen van vrijwel alle gewrichten van het lichaam geoptimaliseerd. Daarmee wordt het lichaam als het ware ‘gereset’ en kan het herstel pas goed beginnen. 

Het optimaliseren van de gewrichtsfuncties wordt gedaan middels zachte, subtiele en zeer effectieve mobilisatietechnieken. Er wordt door de Manueel Therapeut E.S.® niet gemanipuleerd, ofwel ‘gekraakt’. Dit maakt deze therapie tot een uitermate veilige behandelmethode voor jong en oud. Na 3 tot 5 behandelingen zijn de klachten vaak al sterk verminderd of zelfs verholpen. Ik zie regelmatig mensen die al diverse andere therapieën hebben geprobeerd maar toch niet geheel van hun klachten afkomen. Meestal ervaren deze mensen al na enkele behandelingen een duidelijke afname van hun klachten.

Manuele Therapie E.S. ® is een unieke behandelmethode die met geen enkele andere behandelvorm te vergelijken is. In de Haarlemmermeer ben ik de enige Manueel Therapeut E.S.® en ben als zodanig gecertificeerd lid van de Vereniging van Manueel Therapeuten  (VMT) 

Heeft u te maken met nek-, rug-, schouder- of andere gewrichtsklachten, ook als deze al langer bestaan? Ervaart u klachten tijden het uitoefenen van uw beroep of na een ongeval? Heeft u regelmatig terugkerende sportblessures? 

Kijk dan voor meer informatie op de website of maak een afspraak.

Ik help u graag!

Henk Jan Biemond
Manueel Therapeut E.S.®
Etta Palmstraat 272
2135 LM Hoofddorp
Tel: 06-48619177
www.biemondmanueletherapie.nl

advertentie
advertentie