Afbeelding
Trudy Witteman

Iconisch Intercityhotel officieel geopend

Zakelijk

HOOFDDORP Met het onthullen van een fraai kunstwerk bij de entree is 15 juni het Intercityhotel Amsterdam Airport officieel geopend. De handeling werd verricht door burgemeester Marianne Schuurmans, Managing Director Christian Kaschner, General manager Rob van der Beek en namens hoteleigenaar Necron Commercieel Directeur Björn Carlier. Nadat zij gevieren een ferme klap gegeven hadden op de glimmende rode knop, verscheen onder applaus het kunstwerk: een mega tulpenbol. Beschilderd met beeldbepalende objecten in Haarlemmermeer. 

Stoomgemaal De Cruquius, een Calatravabrug, bollenvelden, kunstenaar Jan Hogervorst uit Lisse is duidelijk trots op zijn werk en neemt stralend de vele complimenten in ontvangst. Ook al vanwege zijn leuke vondst om op de achterkant van de bol het hotel te schilderen dat je dus pas kunt zien wanneer je door het raam naar buiten kijkt.

Vóór de openingshandeling van het iconische ellipsvormige hotel aan de Spark Avenue op het Schiphol Trade Park prijst burgemeester Schuurmans niet alleen de bijzondere architectuur van het gebouw, maar ook het doorzettingsvermogen vanwege de twee extreem zware coronajaren. Schuurmans noemt ook de verbindende rol die het hotel in de regio wil spelen. 

“Die rol wordt gesymboliseerd door een prachtig kunstwerk waarop de geschiedenis van Haarlemmermeer wordt getoond. Maar het kunstwerk is ook onderdeel van een gevarieerde fietsroute van Oegstgeest naar Bloemendaal.” De burgemeester laat weten een grote wens te hebben. “Als die fietsroute door ons Park 21 gaat lopen, ben ik een tevreden mens.”

Corona maakte dat de geplande openingsdatum van 1 februari niet gehaald werd. Als gevolg van de lockdowns liep de levering van allerhande materialen vertraging op en ook was het moeilijk om aan voldoende medewerkers te komen. Zoals het in de hele horecasector het geval is. Uiteindelijk werd het 1 juni en dat weekend was het hotel compleet volgeboekt.  

Tot blijdschap van Rob van der Beek en zijn team. “De start was goed en we gaan er alles aan doen om van het Intercityhotel Amsterdam Airport een succesvol hotel te maken”, laat hij op het zonovergoten terras weten met uitzicht op vliegtuigen die zich klaarmaken voor de landing op de Kaagbaan en op de historische Geniedijk, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Een dynamisch gebied ook. Waar enkele jaren geleden nog suikerbieten en aardappelen domineerden, domineren nu vrachtloodsen. En het prachtige Intercityhotel Amsterdam Airport. 

Door Frans Witteman


Trudy Witteman

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie