Tamara en Giovanni:
Tamara en Giovanni: "We gaan een succes maken van De Nieuwe Meerpaal." Trudy Witteman

Nieuwe Meerpaal weer open

15 maart 2023 om 08:00 Zakelijk

VIJFHUIZEN “We gaan De Nieuwe Meerpaal zijn oude glorie teruggeven. De horecagelegenheid moet weer de huiskamer van Vijfhuizen en wijde omgeving worden. Vrijdag 31 maart gaan we open.”

Giovanni en Tamara Caffio kunnen niet wachten tot ze de deuren van het iconische pand aan de Vijfhuizerdijk 3 gastvrij kunnen openen. Zóveel zin heeft het horeca-echtpaar er in om van De Nieuwe Meerpaal weer iets moois te maken. De Zandvoorters brengen allebei ruim dertig jaar horeca-ervaring mee en staan aan het begin van het vierde seizoen van Giomara Food en Drinks op de boulevard van hun woonplaats. In de strijd om de titel Cafetaria van het Jaar werden ze in 2022 derde van Noord-Holland. Dat zegt wel iets.

NIEUW LEVEN

Het café-restaurant van Willem de Beukelaer kwam op hun pad en direct na de eerste stap binnen wisten Tamara en Giovanni dat ze De Nieuwe Meerpaal nieuw leven wilden inblazen. “Samen met onze partner bierbrouwer Warsteiner gaan we de uitdaging aan”, vertellen ze gedreven. “De inrichting blijft nagenoeg hetzelfde. De caféfunctie komt terug, het biljart krijgt gezelschap van een dartbord en als eerbetoon blijft de naam ‘Café Agnes’ bestaan.” 

Het restaurant voor lunch en diner waar we de sizoenen volgen, is laagdrempelig en krijgt een toegankelijke kaart met normale prijzen.

“Het restaurant voor lunch en diner waar we de sizoenen volgen, is laagdrempelig en krijgt een toegankelijke kaart met normale prijzen. Onder meer stoofpotjes, stamppotten, zeebaars en bavette staan op de kaart, evenals als pannenkoeken, uitsmijters en pizza’s.” 

SNACKBAR

De horecazaak wordt uitgebreid met een snackbar die komt in een gedeelte van de serre. Tamara: “Onze gasten zeggen dat wij de lekkerste friet van Zandvoort hebben. Die huisgemaakte verse friet gaan we ook in Vijfhuizen bakken. Onze beroemde dirty finger fries, frites met topping, komt op de lunchkaart.” Giovanni vult aan: “Aan zee wordt ons softijs geprezen. We gaan het hier ook verkopen.” 

Ze noemen het allebei ‘een unieke plek aan het water’ en daarom ook wordt het terras boven de Ringvaart vernieuwd en in ere hersteld. Fietsers die afstappen voor koffie met appeltaart, dinergasten die er genieten van de zonsondergang. De nieuwe eigenaren zien het al helemaal voor zich. Personeelstekort? “Niet bij ons. Mensen vragen of ze hier kunnen werken.”

De Nieuwe Meerpaal is open van dinsdag tot en met zondag. Giovanni en Tamara kijken uit naar het openingsweekend van 31 maart en 1 en 2 april. “We hopen aan veel mensen te kunnen vertellen wat onze plannen zijn.”

Door Frans Witteman 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie