Kraamverzorgende, Karen van Kraamzus in Hoorn
Kraamverzorgende, Karen van Kraamzus in Hoorn Ik Zorg

Karen van Kraamzus in Hoorn te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

Zorg Deel je nieuws

Den Haag, 15 oktober 2019 - Vanaf vandaag is Karen van Kraamzus te zien in de nieuwe tv-commercial van Ik Zorg. Hierin vertellen verschillende professionals uit Zorg en Welzijn, waaronder Karen, waarom zij in de sector werkt. De tv-spotjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

 

Karen komt van origine uit de ouderenzorg. Op haar 40e heeft ze de stoute schoenen aangetrokken en gereageerd op een vacature voor kraamverzorgende in opleiding. Ze ging op gesprek en werd aangenomen. “Ik vond de opleiding ontzettend leuk en heb in korte tijd veel geleerd. Nu werk ik als kraamverzorgende. Had ik die stap maar 10 jaar eerder gezet. Je bent iedere keer in een nieuw gezin en weet van tevoren nooit wat je te wachten staat. Dat is leuk en spannend. Je bent continu aan het observeren, kijken of alles goed gaat. Eigenlijk is het heel belangrijk werk voor een goede start van de baby en een goed herstel van de moeder. Daar doe ik het voor.”

 

Naast Karen delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de ambulancezorg, de eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg, thuiszorg, de sector sociaal werk én het ziekenhuis hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op? In de sector Zorg en Welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt en wie kunnen beter uitleggen waarom het werken in deze sector zo bijzonder is dan zorg- en welzijnsprofessionals zelf. Zij delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

 

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

 

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

advertentie
advertentie