Glenn Bakker scoort de winnende 2-1.
Glenn Bakker scoort de winnende 2-1. Jos van Rooijen

Meerlease Pioniers verrast met winst tegen HCAW

17 augustus 2018 om 15:27 Sport/sport


 

HOOFDDORP Mede aan de hand van een sterk gooiende Lars Huijer heeft Meerlease Pioniers haar eerste wedstrijd in het drieluik tegen HCAW gewonnen. Donderdagavond werd het 2-1 voor de Hoofddorpers die ook na de winst op een zesde plaats blijven staan op vijf punten afstand van de nummer vier en drie op de nummer vijf.

De wedstrijd werd gespeeld op een prima bespeelbaar veld aan de Nieuwe Molenaarslaan en in een opvallend ontspannen sfeer. Er was tijd voor grapjes onderling, er stond geen druk bewegende coach langs het veld en er waren geen kritische opmerkingen in de richting van de scheidsrechters. Ook niet echt nodig overigens, want HCAW weet zich al verzekerd van een plaats bij de bovenste vier terwijl Meerlease Pioniers bij de laatste vier eindigt. Veel druk op de ketel was er derhalve niet, of het moest om de eer gaan.

Die laatste ging duidelijk naar de Hoofddorpers met dank aan startend werper Lars Huijer. De werper gaf zeven innings lang de slagmannen van HCAW geen enkele kans met zijn variatie aan harde worpen en effectballen. Hij werd aan het eind van de wedstrijd opgevolgd door Daniel Vos, Gilian van Lith en Angelo Wicklert die HCAW op één punt konden houden.

Meerlease Pioniers scoorde eenmaal in de derde inning via Bodhi de Vreede die prima profiteerde van een honkslag van Oliver van der Wijst nadat hijzelf doorgeschoven was naar het derde honk. HCAW scoorde vervolgens pas in de zevende inning (1-1) waarna de Hoofddorpers in de gelijkmakende slagbeurt meteen weer op voorsprong kwamen via Glenn Bakker. Hij kwam zelf op het eerste honk door 'geraakt werper', schoof door naar twee3 via schijn en scoorde daarna de 2-1 op een honkslag van Mark Smit.

Die stand stond er ook na de negende inning en dat betekende een eervolle winst voor Meerlease Pioniers die zaterdag en zondag deel twee en drie van het drieluik mag spelen.

Donderdag 23 augustus start het extra deel van de competitie.

Tegen HCAW winnend werper Lars Huijer.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie