Spektakel gegarandeerd tijdens de Motocross.
Spektakel gegarandeerd tijdens de Motocross. Rob Joore

Motocross op vertrouwd terrein

21 oktober 2018 om 17:15 lokaal

NIEUW-VENNEP De Motocross mag ook in 2019 op het vertrouwde terrein aan de Oosterdreef worden verreden. De gemeente heeft toestemming verleend om in ieder geval komend jaar de Motocross aan de Oosterdreef te houden, zo liet wethouder Derk Reneman weten op Twitter.

"Zolang er nog niet wordt gebouwd verleent het college medewerking aan het gebruik van het terrein aan de Oosterdreef voor de jaarlijkse editie van de Motocross in Nieuw-Vennep", zo schreef Reneman, die het evenement vorig jaar nog officieel opende, vorige week in een tweet.

Aanleiding voor het twitterbericht was de vraag van de organisatie van het evenement, of het terrein ook komend jaar beschikbaar is. Dat werd vorig jaar namelijk nog gehuurd van een agrarisch loonbedrijf, dat het terrein weer pachtte van de gemeente, de eigenaar van de grond. De pachtovereenkomst is inmiddels afgelopen, en de Motocross-organisatie wilde graag weten waar ze aan toe was.

TOESTEMMING De wethouder had goed nieuws voor de motorcrossers, want aangezien er op dit moment geen actuele bouwplannen zijn, is besloten toestemming te verlenen om het terrein te gebruiken.

Overigens is het op termijn wel de bedoeling dat er ooit huizen gebouwd gaan worden op het betreffende terrein, waardoor de gemeente geen langdurige overeenkomst met de Motocross kan sluiten. Een woordvoerder van de gemeente legt uit: "Er zijn momenteel geen concrete plannen om huizen te gaan bouwen op het terrein. Zolang die er niet zijn, blijven we in gesprek met de organisatie van de Motocross. Ieder jaar kijken we dan opnieuw of het terrein nog beschikbaar is."

Volgens de woordvoerder van de gemeente duurt een procedure die moet leiden tot het bouwen van huizen, ongeveer een jaar. Daarom wordt iedere keer een contract voor één jaar afgesloten met de organisatie van de Motocross.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie