Anastasia SafanovaPhoto: Marco Borggreve
Anastasia SafanovaPhoto: Marco Borggreve Marco Borggreve

Anastasia Safonova speelt Scarlatti, Vratchanska en Moessorgski

26 oktober 2018 om 10:03 Uit-cultuur/nieuws

HOOFDDORP Anastasia Safonova is oonder andere prijswinnares van het Yamaha en Youri Egorov Concours, geeft veelvuldig recitals op belangrijke concertpodia en festivals in Nederland en Europa en maakt bovendien deel uit van verschillende kamermuziekensembles. De pers schreef over haar “Anastasia weet haar publiek te fascineren” en “Een opmerkelijke pianiste met een precieze, heldere en rijk gekleurd spel en verheven muzikaliteit”. Safonova is te besluiten op zondag 11 november om 14 uur in Het Oude Raadhuis.

De klaviersonates van Domenico Scarlatti zijn ware parels uit de klassieke muziekliteratuur; virtuoos en met een verfijnde schoonheid. Het Zuidelijke Spaanse karakter en diepe persoonlijke emoties komen in deze schitterende microkosmos tot leven. De luisteraar wordt direct meegenomen in de magische toverwereld van de werken van de moderne Bulgaarse componiste Albena Petrovic. Klanken van piano vermengen zich met het meditatieve geluid van Tibetaanse klankschalen die in en om de piano zijn geïnstalleerd.

Alle instrumenten worden bespeeld door de pianist. Het ware Russische feest klinkt in de werken van de grote Russische componist Modest Moessorgski. “Het markt tafereel”, “Douma” en de spetterende dans “Gopak of joyfull fellows” zijn de stukken waar de Slavische melancholie, authentieke volksmotieven en opzwepende dansritmes op een meesterlijke wijze afgewisseld worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie