Afbeelding
Ton Hofstra Foto

'Wij & Samen zijn sleutelwoorden'

26 oktober 2018 om 07:34 Nieuws

HOOFDDORP "De gemeente heeft een luisterend oor voor ondernemerswensen. Wij zeggen graag: Ja, mits….. Want er zijn nu eenmaal voorwaarden en regels," aldus burgemeester Onno Hoes.

Het is donderdag 18 oktober en de burgemeester van Haarlemmermeer is de eerste spreker op het congres dat Ondernemend Hoofddorp en Ondernemersvereniging Haarlemmermeer-Zuid (OVHZ) hebben georganiseerd. Thema is Samen, locatie De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug, ook bekend als The Garden of Amsterdam. Een toepasselijke plek voor een gemeente met duurzaamheid hoog in het vaandel, Onno Hoes gaat er niet aan voorbij.

"Mensen voelen zich beter in een groene omgeving. Deze locatie is dan ook optimaal geschikt voor een gedachtewisseling zoals we die hier vandaag hebben." Vervolgens gunt hij zijn publiek een kijkje in zijn eigen geschiedenis. "Ik ben begonnen als ondernemer. Zo voel ik me nog steeds: een koopman in de politiek. Ik heb, om politicus te worden, het bedrijf dat ik van mijn vader had overgenomen verkocht. Ik weet dus wat er voor een ondernemer belangrijk is."

Hiermee maakt hij een bruggetje naar de geschiedenis van de polder. "Een unieke plek: meestal hebben ondernemers te maken met een overheid die er eerder was dan zij. Hier is dat precies andersom: eerst waren er de ondernemers, daarna kwam de overheid." En over de relatie tussen beide partijen: "Haarlemmermeer wil in principe alle ondernemende plannen faciliteren, maar we zijn gebonden aan bestaande regelgeving. Dus ideeën? We zeggen graag 'ja'. Maar je houdt altijd: mits…"

SAMEN Na de burgemeester - hij moet weg naar de raadsvergadering - geeft dagvoorzitter Annemarie Zuidweg, regiomanager Ons Tweede Thuis, het woord aan zes vertegenwoordigers van Haarlemmermeerse familiebedrijven: Intertraining, Servicestation Van Kalmthout, Arendshoeve, Millenaar Advies Groep, Klein Vennep en Kapsalon Perdaan. Het worden zes interessante, persoonlijke en vaak humoristische bespiegelingen over hun manier van ondernemen en de betekenis voor hen van het woordje 'samen'.

Zoals dat hoort is er ook een uitsmijter, deze keer toevertrouwd aan Roël Calister. Met zijn Caribische drumritmes krijgt hij de zaal in een oogwenk in beweging. Een prachtige prestatie, die naadloos aansluit bij het congresthema: Samen gaat het lukken!

Na de voordrachten is er nog op een andere manier aandacht voor het woordje 'samen', namelijk samen kennismaken. Tijdens de netwerkborrel en het aansluitende diner lukt dat uitstekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie