Autisme en Puberteit: Hoe komen we hier samen goed doorheen.

12 november 2018 om 14:35 lokaal Deel je nieuws

Hoofddorp -  Op donderdag 29 november van 19.30 uur tot 21.30 uur organiseert  het Autisme Info Centrum Hoofddorp in samenwerking met de Ouder Contactgroep Autisme van Mantelzorg&Meer  een thema avond over autisme en puberteit gegeven door Marloes Kok van Lucertis. De puberteit kan voor ouders van kinderen met autisme een behoorlijke pittige tijd zijn. Bovendien is het moeilijk te onderscheiden wat nu het autisme in het gedrag van het kind is en wat wordt veroorzaakt door de puberteit. Zowel bij het AIC Hoofddorp als bij de Ouder Contactgroep Autisme komen hier vaak vragen over. En daarom  willen we hier graag tijdens onze thema avond wat dieper op in gaan.

Marloes Kok is casemanager jeugd bij Lucertis, kinder- en jeugd psychiatrie in Velsen en Purmerend. Zij is vooral gericht op praktische ondersteuning, en uitleg over de diagnose. Zij  ziet autisme ook niet als diagnose, maar als een andere manier van functioneren, die ook een andere aanpak vraagt.

Vooral binnen de puberteit vinden er veel veranderingen plaats zowel fysiek als mentaal. Dit vraagt om veel begrip en vooral veel duidelijkheid. Hierover zal zij tijdens de thema avond meer vertellen.

De avond wordt gehouden in het P-punt, Graan voor Visch 14301, 2132 VJ Hoofddorp. Er is parkeergelegenheid op het terrein voor het gebouw. 

De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Het programma duurt van 19.30 -21.30 uur.

Wilt u dat er aan een specifiek onderwerp aandacht wordt besteed dan kun u dit bij uw aanmelding vermelden. Graag kort, met trefwoorden. Misschien dat hier dan wat dieper op wordt ingegaan.

De toegang is gratis.

Om zoveel mogelijk ouders/verzorgers in de gelegenheid te stellen om hierbij aanwezig te zijn is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor professionals.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar ocahaar@gmail.com        VOL = VOL

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie