De HAP kandidaat-raadsleden
De HAP kandidaat-raadsleden Martine Goulmy

HAP: Écht lokaal, de mens centraal!

15 november 2018 om 14:19 lokaal Deel je nieuws

HAP is al jaren dé Haarlemmermeerse lokale politieke partij. Niet verbonden aan een landelijke partij, maar geworteld in de lokale samenleving. Praktisch, onafhankelijk en betrouwbaar.
Altijd met hart voor lokale belangen en met de mens centraal.

Praktische oplossingen voor lokale problemen. Dát is wat uw lokale partij al jaren in de praktijk brengt. 

HAP heeft de afgelopen vier jaar veel bereikt. Door onze focus op meedenken, meepraten en mee- beslissen hebben we inwoners, ondernemers én maatschappelijke organisaties nadrukkelijk een stem gegeven. Daarnaast zijn onze dorpshuizen en wijkcentra omgetoverd tot warme huiskamers, waar het bruist van de activiteiten en waar je wekelijks met buurtgenoten een hapje kan eten. Verder was het úw lokale partij die vaak als eerste aan de bel trok bij misstanden in de gemeente, zoals het houden van een Raadsenquête, toen de ongeoorloofde overschrijding van enkele tonnen euro’s bij de verplaatsing van het Pioniers honkbalstadion aan het licht kwam. Maar ook bij de chaotische toestanden na de wijzigingen in het lokale openbaar vervoer en uw zorgen over de mogelijke komst van een transformatorstation in Rijsenhout. Lokale ondernemers worden via ZAAI en 155-help-een-bedrijf concreet ondersteund en door de bouw van ruim 3500 woningen bij station Hoofddorp kunnen vele woningzoekenden straks een plekje vinden in onze Haarlemmer- meer. Dit is een kleine greep uit de successen van de afgelopen jaren.

Maar, er moet de komende jaren opnieuw veel gebeuren met dezelfde krachtige inzet zoals u die van HAP mag verwachten. Wat ons betreft zijn dit de speerpunten voor komende jaren:

Schiphol: De grenzen van de groei van Schiphol zijn bereikt. Haarlemmermeer moet zich méér laten gelden, want het is tijd voor een betere balans van lusten en lasten voor inwoners, leefom- geving en economie.

Verkeer & Vervoer: HAP wil meer invloed op lokaal openbaar vervoer. Besluiten daarover moeten niet regionaal maar lokaal genomen worden.

Wonen: De wachttijd voor een sociale huurwoning moet drastisch naar beneden. Dat betekent snel huizen bouwen in de sociale en middeldure categorie, ook in de kleinere dorpen. Wat HAP betreft krijgt u als woningzoekende dan ook voorrang bij de toewijzing van woningen in uw eigen dorp.

Fysieke leefomgeving: Het onderhoud van straten, wegen en openbaar groen krijgt de komende jaren prioriteit. 

Ons verkiezingsprogramma kunt u hier lezen: www.ikstemhap.nl
 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie